Ambasador Bocan-Harčenko napustio kongres SPS-a zbog Ciprasovih optužbi na račun Rusije

17.12.2022

19:25

0

Autor: 24sedam

Ambasador Rusije u Srbiji je na Tviteru poručio da mu je jako žao što zbog toga nije prisustvovao govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Ambasador Bocan-Harčenko napustio kongres SPS-a zbog Ciprasovih optužbi na račun Rusije
Aleksandar Bocan-Harčenko - Copyright A.K./ATAImages

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko objavio je da je napustio današnji kongres SPS-a zbog prikazivanja video-poruke opozicionog grčkog političara i bivšeg premijera Aleksisa Ciprasa, u kojoj su, kako je naveo, iznete neosnovane i lažne optužbe na račun Rusije.

Bocan-Harčenko je na Tviteru poručio da mu je jako žao što zbog toga nije prisustvovao govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Bio sam prinuđen da na samom početku napustim kongres SPS-a zbog video-poruke grčkog opozicionara Ciprasa, prikazane učesnicima. Grk je krenuo s potpuno neosnovanim, lažnim optužbama na račun Rusije, počeo je da blati moju otadžbinu - naveo je Bocan-Harčenko na Tviteru.

 

 

Na današnjem Kongresu SPS-a jednoglasno je odlučeno da dosadašnji predsednik te stranke Ivica Dačić ostaje na njenom čelu.


Na kongresu se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio Prištini i svima drugima da im država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voleli, kao i da Srbija pripada svom narodu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike