Osmi dan barikada na severu KiM: Policija tzv. države Kosovo demantovala da je uhapsila Mihailovića, KFOR pažljivo prati situaciju

17.12.2022

06:46

0

Autor: 24sedam

Kosovska policija je potvrdila da je u četvrtak u Kosovskoj Mitrovici uhapsila Slađana Trajkovića

Osmi dan barikada na severu KiM: Policija tzv. države Kosovo demantovala da je uhapsila Mihailovića, KFOR pažljivo prati situaciju
ROSU jedinice - Copyright Profimedia

Srbi na severu Kosova i Metohije osmi dan su na barikadama, na kojim izražavaju protest zbog hapšenja svojih sunarodnika i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever pokrajine.

Kosovska policija je potvrdila da je u četvrtak u Kosovskoj Mitrovici uhapsila Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika kosovske policije, koji je napustio službu kada su Srbi sa severa KiM napustili privremene prištinske institucije. Pre njega je uhapšen Dejan Pantić, takođe bivši pripadnik kosovske policije.

Kosovska policija je demantovala da je juče u Kosovskoj Mitrovici uhapsila bivšeg policajca Zorana Mihailovića.

Portal Kosovo onlajn prethodno je objavio da je još jedan Srbin, nekadašnji policajac, uhapšen na severu Kosovske Mitrovice, navodeći da je reč o Zoranu Mihajloviću.

KFOR je na Tviteru objavio da pažljivo prati situaciju na severu Kosova i Metohije. 

Kfor je potvrdio da je primio zahtev Vlade Srbije za povratak do hiljadu pripadnika srpskih snaga na KiM, u skladu sa Rezolucijom 12 44 Saveta bezbednosti UN i poručio da ga trenutno razmatra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike