KFOR se oglasio: Dobili smo pismo iz Srbije...

16.12.2022

15:50

0

Autor: 24sedam

Vlada Srbije donela je sinoć odluku da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Kforu uputi zahtev za vraćanje do hiljadu srpskih snaga bezbednosti na KiM

KFOR se oglasio: Dobili smo pismo iz Srbije...
Kfor - Copyright Profimedia

Kfor je danas potvrdio da je primio zahtev Vlade Srbije za povratak srpskih snaga na KiM i poručio da ga trenutno razmatra. 

- Dobili smo pismo iz Srbije i sada ga ispitujemo. Kfor ostaje veoma oprezan i potpuno sposoban da ispuni svoj mandat koji proizlazi od Ujedinjenih nacija - poručuju iz Kfora za prištinsku Kohu. 

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević prethodno je danas rekao da je obavestio predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da je Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova predala Kforu zahtev u pisanom obliku za vraćanje do 1.000 pripadnika srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju. 

Vlada Srbije donela je sinoć odluku da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Kforu uputi zahtev za vraćanje do hiljadu srpskih snaga bezbednosti na KiM.

Zahtev je upućen u trenutku kada Srbi sa severa KiM već sedmi dan protestuju na barikadama zbog protivpravnog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića, ali i drugih Srba sa KiM i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike