Sedmi dan barikada na severu KiM: Narod zabrinut zbog hapšenja još jednog Srbina, ne odustaju od protesta!

16.12.2022

06:28

0

Tenzije u južnoj srpskoj pokrajini traju već izvesno vreme

Sedmi dan barikada na severu KiM: Narod zabrinut zbog hapšenja još jednog Srbina, ne odustaju od protesta!
Kfor i Eulex na KiM - Copyright AP Photo

Srbi na severu Kosova i Metohije sedmi dan su na barikadama, zbog hapšenja svojih sunarodnika i slanja specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever KiM. 

Srbi su dodatno uznemireni posle vesti da je sinoć uhapšen još jedan bivši pripadnik kosovske policije Slađan Trajković, javlja reporter Prve TV.

Srbi su proteklu noć proveli pod šatorima, ali poručuju da neće odustati od mirnih protesta. 

AP Photo
 

Podsetimo, tenzije u južnoj srpskoj pokrajini traju već izvesno vreme.

Prvo je kosovska policija u 8.12. zaplenila gotovo svo vino iz vinarije porodice Petrović iz Velike Hoče.  Specijalne policijske jedinice sa cisternom zaplenile su 42.000 litara vina, a sin vlasnika vinarije pretio je da će skočiti s krova.

Zatim su u dvorište dečjeg vrtića u Leposaviću ušla vozila Kfora i specijalnih jedinica kosovske policije, među kojima i borbeno vozilo, koja su posle kraćeg zadržavanja i napustila krug obdaništa.

I tu nije kraj incidentima - više od 300 naoružanih specijalaca kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je iz Južne u Severnu Mitrovicu. 

Kao odgovor na upad naoružanih specijalaca, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković  nedavno je na konferenciji za medije rekao da će Beograd razmotriti povratak do 1.000 pripadnika srpskih bezbednosnih snaga na KiM u skladu sa Rezolucijom 1244.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike