"Kurti nastavlja lov na Srbe, ne želi da deeskalira situaciju!": Petković najoštrije osudio novo iživljavanje nad Srbima

15.12.2022

23:34

0

Autor: 24sedam

Petković je na Tviteru upitao kako se odjednom pojavljuju dokazi protiv Srba koji su napustili kosovske institucije, a nisu postojali dok su bili deo njih

"Kurti nastavlja lov na Srbe, ne želi da deeskalira situaciju!": Petković najoštrije osudio novo iživljavanje nad Srbima
Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da novo hapšenje bivšeg srpskog policajca Slađana Trajkovića pokazuje da kosovski premijer Aljbin Kurti nastavlja lov na Srbe i ne želi da smiri tenzije.

Petković je na Tviteru upitao kako se odjednom pojavljuju dokazi protiv Srba koji su napustili kosovske institucije, a nisu postojali dok su bili deo njih.

- Novo hapšenje i to bivšeg srpskog policajca Slađana Trajkovića na КiM pokazuje da Kurti nastavlja lov na Srbe, ne želi da smiri tenzije i deeskalira situaciju! Кako se odjednom pojavljuju dokazi protiv Srba koji su napustili institucije a nisu postojali dok su bili deo kosovsko sistema? - naveo je on.

 

 

Supruga potvrdila informacije, Kurtijev režim ga tereti za ratne zločine!

- Još uvek ne znamo ništa, znamo da mu je određen pritvor 48 sati, bila sam u policijsku stanicu u Južnoj Mitrovici, bili su jako neljubazni, i samo su mi rekli da je prebačen u Prištinu - rekla je supruga Suzana Trajković.

Dodala je da je njen suprug 23 godine bio u službi i da je neverovatno da je sada, kada je napustio službu uhapšen.

- Za šta mogu da budu Srbi optuženi, kakav ratni zločin, toliko godina je bio pripadnik policije. Ovo je strašno šta se radi Srbima - rekla je uznemireno Trajković.

Kako je navela, njen suprug je dijabetičar, a kod sebe nema potrebne lekove.

- On je dijabetičar, ima i cirozu jetre, juče je ceo dan preležao, a nema lekove kod sebe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike