Petković oštar posle informacija "da se ne zna šta je sa Pantićem": Skandalozno od Vigermarka!

15.12.2022

06:35

0

Autor: 24sedam

Šef Euleksa Lars Vigemark prethodno je za Kosovo onlajn rekao da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću

Petković oštar posle informacija "da se ne zna šta je sa Pantićem": Skandalozno od Vigermarka!
Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Primarni zadatak misije Euleks na KiM je staranje o vladavini prava, a šef te misije Lars Vigemark ne zna ni gde je pritvoren Dejan Pantić, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

On je na Tviteru napisao da Vigemark takođe ne zna ni kako je Pantić tretiran, ni da li je video advokata, ni da li je video porodicu, ni da li je primio lekove, dodajući da je takva izjava skandalozna.

Šef Euleksa Lars Vigemark prethodno je za Kosovo onlajn rekao da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gde se on nalazi, niti da li je primio terapiju.

 

 

Euleks utrostručio svoje snage

Euleks utrostručio svoje snage, ali da nije nadležan da preuzme kontrolu na severu umesto tzv. kosovske policije kao i da barikade treba da se uklone mirnim putem.

- Za sad nam kosovska policija nije tražila da pomognemo u uklanjanju barikada, za sada nam je traženo samo da nadgledamo situaciju što i radimo, utrostručili smo naše prisustvo, pokušavamo da budemo prisutni što je više moguće kako bismo smirili situaciju, ali nemamo ni nadležnosti ni snaga da fizički uklonimo barikade - rekao je Vigemark u intervjuu za Tanjug i ocenio da barikade treba da se uklone mirnim putem i da to treba da učine oni koji su ih i postavili.

Odgovarajući na pitanje da li postoji potreba da tzv. kosovska policija sa dugim cevima bude prisutna na severu KiM, on je rekao da svaka policijska akcija mora da bude proporcionalna stanju na terenu. 

"Znam da su kosovske vlasti i policija osećale potrebu da se bore sa organizovanim kriminalom na severu Kosova i da su preduzeli određene korake u tom smislu, ali se mora osigurati da akcije ne budu neprimerene", rekao je šef Euleksa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike