Petković: Nasilno zauzimanje odborničkih mesta ogledalo Kurtijeve demokratije

14.12.2022

13:36

0

Autor: 24sedam

Kurti pokušava da stvori čistu monoetničku albansku opštinu na severu

Petković: Nasilno zauzimanje odborničkih mesta ogledalo Kurtijeve demokratije
Petar Petković - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da to što su danas Albanci pravnim nasiljem i jednostranim potezima zauzeli odbornička mesta koja pripadaju Srbima u srpskoj opštini Kosovska Mitrovica, Kurti pokušava da stvori čistu monoetničku albansku opštinu na severu.

On je rekao da za Albance koji su danas zauzeli odbornička mesta niko nije glasao i nemaju nikakvu većinu, ni podršku srpskog naroda.

“Na ovaj način Kurti pokušava da stvori čistu monoetničku albansku opštinu na severu KiM i upravo je to ogledalo navodne demokratije i takozvane vladavine prava Aljbina Kurtija da čistu srpsku opštinu, mimo propisa, pravila i sporazuma, preuzmu i vode Albanci”, kaže Paetković.

Dodaje da je na delu još jedno kršenje svih postignutih sporazuma, uključujući i unutrašnje propise Prištine, koji ne važe kada Srbima treba uzeti i najmanja preostala prava i sasvim ih pravno i administrativno obespraviti, zarad glavnog Kurtijevog cilja, stvaranja monoetničkog Kosova u kome nema Srba.

“Današnje brutalno kršenje prava Srba pokazatelj je da su borba i demokratski i miran otpor srpskog naroda ispravniji i opravdaniji nego ikad, jer je Srbima na KiM jedino to i preostalo pred talasom necivilizacijskog, i nedemokratskog postupanja, fizičkog i pravnog nasilja. Sada je jasno da odustajanje Pritšine od održavanja izbora na severu KiM 18. decembra nije nikakav ustupak Prištine, „ni pokušaj smirivanja tenzija“, već je po sredi podmukli plan i farsa Aljbina Kurtija koji je unapred smislio kako da pravnim nasiljem preotme srpske opštine i bez izbora i pošalje svoje policajce na sever”, kaže Petković.

Ističe da ovo jasno pokazuje da je glavni cilj Prištine i Aljbina Kurtija da na severu ne bude ni jednog jedinog Srbina i da etnički pokuša da potpuno očisti srpske opštine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike