Novo lice Novog Sada! Gradonačelnik Đurić: Ukupno je 26 kilometara novosadskih ulica asfaltirano (FOTO)

12.12.2022

13:52

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je da je proces jednog od najkapitalnijih projekata u Srpskoj Atini pri kraju, a da su za rekonstrukciju ostale još tri ulice

Novo lice Novog Sada! Gradonačelnik Đurić: Ukupno je 26 kilometara novosadskih ulica asfaltirano (FOTO)
Copyright nsuzivo

U proteklih 10 godina uloženo je 13 milijardi dinara za putnu infrastrukturu, u dužini od oko 405 kilometara. Tokom ove godine Grad Novi Sad, uz pomoć Autonomne Pokrajine Vojvodine, je imao rekordna sredstava za sređivanje kolovoza u iznosu od 2,2 milijarde dinara. Urađeno je 60 kilometara saobraćajnica, a utrošeno oko 55.000 tona asfalta

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je da je proces jednog od najkapitalnijih projekata u Srpskoj Atini pri kraju, a da su za rekonstrukciju ostale još tri ulice.

nsuzivo
 

- Kao što ste videli nije bilo lako ni putarima, koji su svakodnevno radili na asfaltiranju, Novosađanima, kao i onima koji su dolazili u naš grad proteklih dana. Završili smo jedan od najvažnijih i najkapitalnijih projekata gde smo od AP Vojvodine dobili rebalans u budžetu od 800 miliona dinara. Ukupno je 26 kilometara novosadskih ulica asfaltirano u ovom projektu, u ovoj godini nikada više nije bilo opredeljeno sredstava za putnu privredu, ukupno 2,2 milijarde dinara. Struka je davala predloge da se rešavaju ulazni pravci koji su najfrekventniji, kao i bulevare. Radili smo Futošku ulicu, odnosno Futoški put, Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar Jovana Dučića, Bajča Žilinskog, Beogradski kej, Petefi Šandora. Bilo nam je važno da grad ne stane tokom radova i da ih dobro koordiniramo. Na početku je bilo gužvi i čepova, ali te probleme smo rešavali u hodu - naglasio je prvi čovek Novog Sada.

nsuzivo
 

Putarima je ostao završetak tri ulice - Slobodana Jovanovića, Svetojovanska i ulica kod Škole policije u Kamenici. Ove godine je urađeno 128 pojedinačnih ulica i saobraćajnica u gradu.

- Nastavljamo sa radovima i u narednoj godini. Ideja je da asfaltiramo sledeće godine, u drugoj polovini jula ili početkom avgusta, Bulevar oslobođenja. To je izuzetno frekventan bulevar, pa smo odlučili da kada je većina sugrađana na godišnjim odmorima probamo da rešimo i najopterećeniji bulevar u našem gradu. Radićemo ga celokupno- od Železničke stanice do Mosta slobode. Budžetom za 2023. godinu Grad Novi Sad je opredelio milijardu dinara, a Pokrajina je opredelila da nam pomogne sa 500 miliona dinara za putnu privredu. Siguran sam da tu neće biti kraj sa tim iznosima i daćemo prestići ovogodišnji rekord - naveo je Đurić.

nsuzivo
 

U narednoj godini Grad Novi Sad i AP Vojvodina zajedno će ići u realizaciju pešačko-biciklističkog mosta, a početkom godine očekuje se i rekonstrukcija Almaškog kraja, kao i fiskulturne sale u gimnaziji “Laza Kostić”.

nsuzivo
 

Igor Mirović, predsednik pokrajinske Vlade, je istakao da će se izdvojiti značajna sredstava da se na proleće nastavi sa realizacijom putne infrastrukture u Novom Sadu.

nsuzivo
 

- Možemo očekivati da ćemo u narednoj godini, ali i u 2024. godini, očekivati nastavak ovog posla, što znači da nam rastu ambicije i želje da obnovimo što veći broj velikih ulica. Za nekoliko dana očekuje nas dogovaranje rekonstrukcije Studija M i izgradnja novog muzeja u Novom Sadu. To je jedan važan posao. Studio M ostaje Studio M, imaćemo samo njegovu elementarnu rekostrukciju imajući u vidu vreme koje je proteklo od 60-ih godina kada jhe napravljen. Imaćemo u naredne dve godine novi muzejski prostor za sve ono što je bila naša kultura i što je sada. Očekuje nas i rekonstrukcija Kamenice 1, završetak Kamenice 3 do kraja naredne godine. Mi smo naručili i projekat za drugačije uređenje saobraćaja u kompleksu instituta u Kamenici, kao i za novi parking od 400 mesta - rekao je on.

 

 

Mirović je najavio i izgradnju škole u Novom Sadu, nakon što je poslednja izgrađena 2007. godine. Nova moderna škola biće izgrađena na Satelitu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: nsuzivo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike