Petković obavestio Lajčaka o oružanom i protivpravnom upadu Rosu na Gazivode

11.12.2022

11:24

0

Autor: 24sedam

Pripadnici Kurtijevih specijalnih jedinica Rosu upali su danas pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode

Petković obavestio Lajčaka o oružanom i protivpravnom upadu Rosu na Gazivode
Miroslav Lajčak i Petar Petković - Copyright 24sedam/Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obavestio je specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da su specijalne jedinice kosovske policije Rosu protivpravno upale na Gazovode.

"Upravo sam obavestio Miroslava Lajčaka o oružanom i protivpravnom upadu Kurtijevih specijalaca Rosu na Gazivode! Oduzeli su čuvaru ključeve, pocepali zastave Srbije", napisao je Petković na Tviteru.

 

 

Istakao je da EU mora da obuzda nasilnika i uzurpatora Kurtija od njegovih jednostranih i oružanih akcija kojima želi da izazove rat.

Pripadnici Kurtijevih specijalnih jedinica Rosu upali su danas pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode.

Oni su sa dugim cevima i oklopnim vozilima tamo zatekli čuvara koji meri nivo vode, isterali ga sa objekta i poskidali srpske zastave koje se tamo nalaze.

Prema poslednjim informacijama oni se nalaze i dalje na objektu kod velike brane na Gazivodama, koji su nasilno i protivpravno zauzeli.

Rakić pozvao građane na mir i uzdržanost

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je sve građane na mir i suzdržanost, poručujući im da ne podležu provokacijama.

M.K./ATAImages
Goran Rakić

 

"Svima nama je potreban mir, i nastavak dijaloga kako bi se dao prostor pregovaračima koji bi kroz dijalog došli do rešenja ove situacije a ne kroz jednostrane poteze", kazao je Rakić.

Rakić zahteva da se uhapšeni sugrađani puste, dodajući da su svi svesni da se radi o montiranim optužbama.

"Zahtevamo i da se spreči bilo kakav upad kosovskih policijskih ili drugih jedinica na sever Кosova i Metohije. Pozivam građane da omoguće Kforu i Euleksu kretanje jer je njihovo prisustvo u skladu sa ranije usvojenim međunarodnim sporazumima", poručio je Rakić.

Podsetimo, Srbi su od juče na barikadama zbog hapšenja Dejana Pantića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike