Kosovska policija nije dala košarkašima i odbojkašima da se vrate kući: Predsednik KK "Trepča" - ne znamo šta ćemo da radimo

11.12.2022

10:18

0

Od sinoć čekamo od 20 časova da pređemo administrativni prelaz i onda smo bili prinuđeni da potražimo smeštaj u Raški

Kosovska policija nije dala košarkašima i odbojkašima da se vrate kući: Predsednik KK "Trepča" - ne znamo šta ćemo da radimo
Ilustracija - Copyright AP Photo

Predsednik Košarkaškog kluba "Trepča" Đorđe Vučičević izjavio je danas da kosovska policija nije dozvolila košarkašima tog kluba, kao i odbojkašima OK "028 Kosovska Mitrovica" da se preko Jarinja vrate kući, pa su bili prinuđeni da potraže smeštaj u Raški.

On je za Kosovo onlajn rekao da su se njegov tim od 15 igrača, zajedno sa petoricom igrača OK "028 Kosovska Mitrovica" vraćali iz Trstenika, gde su igrali u okviru drugog kola redovne srpske lige.

Međutim, kako kaže predsednik KK "Trepča", administrativni prelaz Jarinje sinoć nisu mogli da prođu.

-Od sinoć čekamo od 20 časova, i onda smo bili prinuđeni da potražimo smeštaj u Raški. Smešteni smo u motelu iz kojeg moramo da izađemo kasnije.

Nas je 15 košarkaša i pet odbojkaša, znamo da je prelaz blokiran. Svi smo zajedno. Ne znam šta ćemo dalje da radimo.

U timu pored odraslih imamo i tinejdžere, decu od 15 do 16 godina, imam odgovornost prema njima i prema roditeljima, treba ih sve negde smestiti", rekao je Vučičević. 

Na Kosovu su stalne tenzije pojačane juče nakon hapšenja  Srbina, bivšeg pripadnika kosovske policije. 

Srbi su potom postavili barikade jer ne žele da dozvole da uhapšeni bude odveden za Prištinu. I jutros su na barikadama. 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je usaglašen tekst zahteva koji će biti poslat komandantu Kfora za povratak određenog broja pripadnika srpske vojske i policije na teritoriju KiM u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike