Kurti "odgovara svom snagom koju ima": Nov ispad samozvanog premijera nakon Vučićevog obraćanja

10.12.2022

21:05

0

Autor: 24sedam

Istakao je da barikade "maskiranih kriminalaca na severu" treba odmah ukloniti

Kurti "odgovara svom snagom koju ima": Nov ispad samozvanog premijera nakon Vučićevog obraćanja
Aljbin Kurti odbija formiranje ZSO - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Profimedia

Aljbin Kurti izjavio je večeras da Priština ne želi sukob (a protivpravno je poslao ROSU na sever KiM), ali da će na "agresiju" odgovoriti svom snagom koju ima.

On je tako reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija od Kfora tražiti da rasporedi svoje vojne i policijske snage na Kosovo i dodao  a će svako neosuđivanje „orkestriranog nasilja“ od strane EU i SAD "ohrabriti zvanični Beograd na dalje podsticanje na destabilizaciju".

Prema njegovim rečima Srbija već nekoliko dana "preti Kosovu agresijom" i poziva na povratak srpske vojske na Kosovo (i Metohiju), pozivajući se na Rezoluciju 1244 UN.

- Žele dvostruko vraćanje u prošlost. Prvi, povratak u vreme Miloševića i rata. Drugo, da se pitanje Kosova (i Metohije) vrati u UN i što dalje od EU. (Tzv.) Kosovo je evropska, demokratska i proamerička (lažna) država. Sa ovim rukovodstvom koje ima, Srbija je autokratska, proazijska i militantna. Ne želimo sukob, želimo mir i napredak, ali ćemo na agresiju odgovoriti svom snagom koju imamo. Sada kada ni registarske tablice za vozila ni datum izbora ne mogu da se koriste kao izgovor, nelegalne strukture Srbije pretvorene u kriminalne bande otkrile su se - napisao je Kurti na Fejsbuku.

On je dodao da je tzv. "ministar unutrašnjih poslova" lažne države Kosovo Dželjalj Svečlja u kontaktu sa komandantom Kfora i dodao da barikade "maskiranih kriminalaca na severu" treba odmah ukloniti. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike