Tzv. kosovska policija potvrdila da je pucala na nekoliko lokacija

10.12.2022

20:58

0

Autor: 24sedam

Prema informacijama policijskih jedinica na terenu, na više različitih lokacija čuli su se i pucnji

Tzv. kosovska policija potvrdila da je pucala na nekoliko lokacija
Ilustracija - Copyright Profimedia

Tzv. policija Kosova saopštila je da su je u tri različita slučaja vatrenim oružjem napale, kako je navela, ''kriminalne grupe'', na putu koji vodi ka administrativnom prelazu Brnjak i da je zbog toga bila prinuđena da odgovori, nakon čega su se napadači ''povukli u nepoznatom pravcu''.

Policijske jedinice su bile prinuđene da na napade odgovore vatrenim oružjem, saopštile su prištinske vlasti.

Prema navodima "kosovske policije", napada je bilo i na još nekoliko lokacija, prenela je Koha ditore.

U saopštenju se dodaje da su policijske jedinice bile prinuđene da na napade odgovore vatrenim oružjem, primoravajući "kriminalne grupe da se povuku i odu u nepoznatom pravcu".

Prema informacijama policijskih jedinica na terenu, na više različitih lokacija čuli su se i pucnji, navodi se u saopštenju.

Printskrin/youtube/ Kosovo Online
 


Iz policije naglašavaju da za sada nema zvaničnih informacija da je neko povređen ili da je pričinjena materijalna šteta.

Da podsetimo, ranije večeras su se čula pucnjava kod Zubinog Potoka, ali i dve detonacije kod Zvečana. Prištinski mediji su javili da su u pitanju šok-bombe.

Pripadnici Kurtijeve Kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića bivšeg pripadnika Kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Privatna arhiva
 

On se trenutno nalazi u protivpravo izgrađenoj bazi kod Leposavića.

Takođe je Srbin iz Zubinog Potoka, Davor Marković, rekao da su njega i njegovog sina Andriju Markovića maltretirali pripadnici ROSU jedinica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike