Brnabić i Dačić će pokazati note zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova

10.12.2022

19:40

0

Autor: 24sedam

Pokazaće note onih zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova - rekao je Vučić

Brnabić i Dačić će pokazati note zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova
Ivica Dačić - Copyright AP Photo/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pokazati note zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova.

- Mi smo u skladu sa tim da oni (Priština) jasno i nedvosmisleno više ne poštuju Vašingtonski sporazum, ni Briselski, dogovorili smo se i najkasnije u sledeći ponedeljak, naše Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Republike Srbije, dakle Brnabić i Dačić ukazaće i pokazati sve ono što smo radili u prethodnom periodu. Pokazaće note onih zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova - rekao je Vučić.

Da podsetimo, Vučić je večeras rekao da su naše vlasti danas usaglasili tekst kojim ćemo u skladu sa rezolucijom 1244 uputiti zahtev komandantu Kfora da obezbedi raspoređivanje pripadnika srpske vojske i policije na teritoriji KiM, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti povodom najnovijih dešavanja na Kosmetu.

Tanjug printscreen
 

Odluka Vlade biće doneta u ponedeljak ili utorak.

-To se upućuje komandantu Kfora. Rezolucijom UN 1244 dogovoreno je da će određenom broju srpskog osoblja biti omogućen povratak. Do danas sa Kforom nisu vođeni razgovori o povratku. Ja znam da će oni da odbiju ovaj zahtev, a morali bi da ga prihvate, naglasio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike