Ana Brnabić: Kurti od Kosova i Metohije napravio geto na evropskom kontinentu

10.12.2022

16:24

0

Autor: 24sedam

Privremene prištinske institucije, sa Aljbinom Kurtijem na čelu, napravile su od Kosova i Metohije poslednji geto na evropskom kontinentu - za Srbe i druge nealbance

Ana Brnabić: Kurti od Kosova i Metohije napravio geto na evropskom kontinentu
Premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Privremene prištinske institucije, sa Aljbinom Kurtijem na čelu, napravile su od Kosova i Metohije poslednji geto na evropskom kontinentu - za Srbe i druge nealbance izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.


Brnabićeva je, na obeležavanju Međunarodnog dana ljudskih prava u Domu Narodne skupštine, rekla da ovaj dan želi da iskoristi da apeluje na partnere u međunarodnoj zajednici da ne okreću glavu od kršenja elementarnih ljudskih prava na Kosovu i Metohiji i činjenice da su srpskom narodu ona uskraćena.
Kossev/Printscreen


- Pitanje ljudskih prava uvek je aktuelno i važno kao i borba za ljudska prava, borba koja nikada ne prestaje, čak ni u onim zemljama koje su dostigle najviši nivo njihovog poštovanja - navela je Brnabićeva.

Brnabićeva je upozorila da smo u 21. veku, na teritoriji Kosova i Metohije, u srcu Evrope, suočeni sa elementarnim kršenjem ljudskih prava, da su našem narodu na Kosovu i Metohiji, posebno tokom 2022. godine, uskraćena i ugrožena, osnovna ljudska prava - pravo glasa, učešća na izborima, pravo na to da vas zastupaju demokratski izabrani predstavnici, konačno - pravo na dostojanstven, bezbedan i siguran život.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike