Orlić: Očekujemo da svet ne ostane nem na kršenje ljudskih prava Srba na KiM

10.12.2022

15:50

0

Prema njegovim rečima, ćutati pred dešavanjima na Kosovu i Metohiji, najveća je nepravda i najveća uvreda za svakog čoveka, kojim god jezikom govorio i ma kako se prezivao

Orlić: Očekujemo da svet ne ostane nem na kršenje ljudskih prava Srba na KiM
Vladimir Orlić - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić izjavio je danas, povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, da je Srbija najbezbednije i najslobodnije mesto na svetu, i da čineći dobro svima očekujemo i da drugi imaju isti takav odnos prema nama i našem narodu.

-Upravo u vreme kada se ljudska prava svakodnevno na najbrutalniji način krše nad Srbima na Kosovu i Metohiji očekujemo da svet reaguje i ne ostane nem. Da se zaštite ti ljudi, jer su krivi izgleda zato što pripadaju jednom narodu, rekao je Orlić i naglasio da očekujemo da se međunarodna zajednica za srpski narod zauzme upravo onako kao što bi se zauzeli za svoj narod.

Prema njegovim rečima, ćutati pred dešavanjima na Kosovu i Metohiji, najveća je nepravda i najveća uvreda za svakog čoveka, kojim god jezikom govorio i ma kako se prezivao.

Orlić je govorio u Skupštini Srbije povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji predsednice vlade Ane Brnabić, koja je na skupu apelovala na partnere u međunarodnoj zajednici da ne okreću glavu od kršenja elementarnih ljudskih prava na KiM i činjenice da su srpskom narodu ona uskraćena. Pozvala ih je i da u situaciji kada su, kako je rekla, privremene institucije u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, napravile od KiM poslednji geto na evropskom kontinentu - za Srbe i druge nealbance delanjem pokažu da se bore za zaštitu prava i sloboda svih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike