Sever Kosmeta bez interneta i mobilne mreže: Sirene u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu (FOTO/VIDEO)

10.12.2022

14:35

0

Autor: 24sedam

Odmah posle Pantićevog hapšenja Srbi sa severa Kosmeta počeli su da se okupljaju i postavljaju barikade

Sever Kosmeta bez interneta i mobilne mreže: Sirene u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu (FOTO/VIDEO)
Kosovska mitrovica zastave foto sivacki - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu su se oglasile sirene posle hapšenja Dejana Pantića na administrativnom prelazu Jarinje. Takođe, u prekidu je internet i mobilna mreža na području severu Kosmeta.

Podsetimo, pripadnici Kurtijeve policije uhapsili su danas na Jarinju Dejana Pantića bivšeg pripadnika policije tzv. Kosova koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petr Petković.

Odmah posle toga Srbi sa severa Kosmeta počeli su da se okupljaju i postavljaju barikade jer ne žele da dozvole da Pantić bude odveden za Prištinu.

Od okupljenih se može čuti da je reč o čoveku bez mrlje u karijeri, koji nije učestvovao u ratnim dejstvima na Kosmetu.

Veći broj građana okupio se na ulazu i izlazu iz Leposavića, a nekoliko stotina gradjana okupilo se i u Rudaru kod Zvečana, u blizini krsta, kao i u obližnjem Srbovcu.

- Reč je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na severu, uključujući i policiju - rekao je Petar Petković direktor Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike