Zaharova objavila video poljskog diplomate: Bez komentara izašao posle razgovora sa Rusima (VIDEO)

16.11.2022

18:45

0

Zaharova je na svom nalogu na Telegramu postavila video na kojem se vidi poljski diplomata kako napušta zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Zaharova objavila video poljskog diplomate:  Bez komentara izašao posle razgovora sa Rusima (VIDEO)
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Privremeni otpravnik poslova poljske ambasade u Moskvi napustio je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova bez komentara, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Zaharova je na svom nalogu na Telegramu postavila video na kojem se vidi poljski diplomata kako napušta zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ona je navela da je poljski diplomata bio na razgovoru u ministarstvu oko 20 minuta, preneo je TASS.

Moskva poziva Varšavu da se ne upliće u prljave provokacije koje namešta kijevski režim i da ne inicira sopstvene, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Poljskom otpravniku poslova, koji je pozvan na razgovor u MIP povodom raketnog incidenta u Poljskoj, prema saopštenju na sajtu Ministarstva, rečeno je da Moskva očekuje od Varšave da prestane sa svim antiruskim spekulacijama povodom pada raketa.

Takođe, poljskom diplomati je skrenuta pažnja na neprihvatljivo rasplamsavanje antiruske histerije oko incidenta.

Prethodno danas, poljsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ruskog ambasadora u Varšavi Sergeja Andrejeva da mu uruči poruku povodom raketnog incidenta u istočnoj Poljskoj, kada su poginule dve osobe.

Andrejev je rekao da se u belešci tvrdilo da je raketa ruske proizvodnje pala na poljsku teritoriju i zahtevalo da Moskva povodom toga odmah pruži objašnjenja.

Ranije je „Si-En-En“, pozivajući se na izvor iz američke administracije, objavio da je ukrajinska vojska obavestila Sjedinjene Američke Države i druge zapadne saveznike da je pokušavala da presretne rusku raketu u vremenskom periodu koji se poklapa sa incidentom u Poljskoj, a takođe i blizu tog mesta.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike