Potpisan sporazum Srbije i Azerbejdžana o readmisiji (FOTO)

23.11.2022

16:35

0

Autor: 24sedam

Konstatovano je da je saradnja Srbije i Azerbejdžana u oblasti bezbednosti na visokom nivou

Potpisan sporazum Srbije i Azerbejdžana o readmisiji (FOTO)
Vilajat Ejvazov i Bratislav Gašić na potpisivanju - Copyright Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Vilajat Ejvazov potpisali su danas u Beogradu Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan o readmisiji lica koja nezakonito borave.

Tokom današnjeg susreta, ministri su se osvrnuli na aktuelne bezbednosne izazove sa kojima se susreću obe zemlje. 

Konstatovano je da je saradnja Srbije i Azerbejdžana u oblasti bezbednosti na visokom nivou, a da ima prostora da se dalje unapredi i intenzivira, posebno u oblasti sajber bezbednosti, suzbijanja iregularnih migracija, borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, kao i u borbi protiv krijumčarenja narkotika.

Vučić organizovao svečani ručak za Alijeva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani ručak u čast predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji. 

- Nazdravili smo prijateljstvu, strateškom partnerstvu i zajedničkoj viziji budućnosti naših zemalja, napisao je u opisu fotografije koja svedoči srdačnom susretu dva predsednika.

Vučić je dodao i da je dobio obećanje predsednika Alijeva da će ponovo posetiti Srbiju i time još jednom učiniti veliku čast našoj zemlji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike