Počinje potpisivanje ugovora o radnom angažmanu sa Srbima koji su napustili prištinske institucije

17.11.2022

13:23

0

Autor: 24sedam

Već početkom decembra oni će primiti prvu platu u srpskom sistemu za novembar

Počinje potpisivanje ugovora o radnom angažmanu sa Srbima koji su napustili prištinske institucije
Predsednik Vučić sa Nenadom Đurićem, Aleksandrom Filipovićem i njihovim porodicama - Copyright TANJUG/ Rade Prelic

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković najavio je da danas počinje potpisivanje ugovora o radnom angažmanu sa Srbima koji su napustili prištinske institucije na severu KiM.

"Ispunjavamo još jedno važno obećanje predsednika Vučića i vlade. Danas počinje potpisivanje ugovora sa svim onim Srbima koji su napustili prištinske institucije na severu KiM, a to podrazumeva da će već početkom decembra oni primiti prvu platu u srpskom sistemu za novembar, a onda nastaviti i sa svojim primanjima svakog narednog meseca", rekao je Petković novinarima u Palati Srbija.

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je, prilikom dodele ordenja policajcima sa KiM Nenadu Đuriću i Aleksandru Filipoviću, koji su odbili da trpe teror Aljbina Kurtija, te napustili svoje pozicije u kosovskim organima, da će i njihova budućnost, kao i ostalih oko 3.000 Srba, biti sigurna.

- Radiće u državnim organima Republike Srbije. Neće imati niža primanja, naprotiv. Radiće svoj posao za svoju zemlju i narod. Mnogo važnih poslova je pred njima i važnih zadataka, neće biti penzionisani i neće biti na ulici - rekao je tom prilikom predsednik.

On je poručio da će se država pobrinuti za sve njih, jer Srbija brine o svom narodu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike