Ana Brnabić oštro uzvratila Violi fon Kramon i završila raspravu: Za vas je vladavina prava samo prazna fraza

17.11.2022

09:13

0

Autor: 24sedam

Premijerka je podsetila da pravo značenje "vladavine prava" podrazumeva punu primenu Briselskog sporazuma, a da "ljudska prava u najmanju ruku podrazumevaju pravo glasa“

Ana Brnabić oštro uzvratila Violi fon Kramon i završila raspravu: Za vas je vladavina prava samo prazna fraza
Viola fon Kramon, Ana Brnabić - Copyright VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/AP/Hadi Mizban

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da je poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon još jednom pokazala da su za nju termini "vladavina prava" i "ljudska prava" samo „prazne fraze koje lepo zvuče, ali ništa ne znače“.

Ona je to navela u reagovanju na objavu na Tviteru Fon Kramonove da "Vlada Srbije sigurno angažuje konsultante za humor kada priprema izveštaje o vladavini prava i standardima ljudskih prava".

Premijerka je u odgovoru na toj društvenoj mreži podsetila da pravo značenje "vladavine prava" podrazumeva punu primenu Briselskog sporazuma, a da "ljudska prava u najmanju ruku podrazumevaju pravo glasa“.

- Priština brutalno krši oba, i to uz vašu punu podršku. Na svu sreću, u Evropskoj Uniji postoje ljudi koji, za razliku od vas, zaista veruju i u vladavinu prava i u ljudska prava. Ovde završavam dalju raspravu - napisala je Brnabićeva, i zaključila da je rasprava sa licemirima gubljenje vremena.

 

 

Ana Brnabić je ranije oštro reagovala na objavu Viole fon Kramon u kojoj sarkastično komentariše sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Turka Daudova, savetnika čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike