Vučić telefonom razgovarao sa Tajanijem: Priština ugrožava mir i stabilnost jednostranim aktima i akcijama

06.11.2022

10:45

0

Predsednik Vučić je italijanskom zvaničniku, kao predstavniku jedne od zemalja Kvinte, objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na Kosovu i Metohiji

Vučić telefonom razgovarao sa Tajanijem: Priština ugrožava mir i stabilnost jednostranim aktima i akcijama
Tajani, Vučić, ilustracija - Copyright Tanjug/Rade Prelić/Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem.

Predsednik Vučić je italijanskom zvaničniku, kao predstavniku jedne od zemalja Kvinte, objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na Kosovu i Metohiji. On je rekao da će se Srbija, kao i do sada, ponašati ozbiljno i odgovorno, poštujući svoje obaveze i opredeljenje da čuva mir i stabilnost, koji Priština ugrožava svojim jednostranim aktima i akcijama. „Poslednji takav neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa Kosova i Metohije“, objasnio je predsednik šefu italijanske diplomatije Tajaniju.

 

 

Ministar Tajani je rekao da su narastajuće tenzije zabrinjavajuće, izrazivši nadu da će biti sačuvani mir i stabilnost i da će Srbija tome dati svoj doprinos. On je, takođe, pozvao da se prednost da dijalogu.

Predsednik Vučić čestitao je ministru Tajaniju stupanje na odgovornu dužnost, a ovom prilikom su dvojica sagovornika izrazili nadu da će njihova saradnja u budućnosti biti dobra, na temeljima ličnog odnosa izgrađenog dok je Tajani bio predsednik Evropskog parlamenta. Dvojica zvaničnika očekuju intenzivniji politički dijalog Srbije i Italije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike