"Ponižavanje i maltretiranje Srba prešlo sve granice": Dačić prokomentarisao situaciju na KiM i pozvao ljude da veruju svojoj državi

05.11.2022

10:35

0

Dačić ističe i da je Aljbin Kurti remetilački faktor, a Srbija konstruktivna

"Ponižavanje i maltretiranje Srba prešlo sve granice": Dačić prokomentarisao situaciju na KiM i pozvao ljude da veruju svojoj državi
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prokomentarisao je danas aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji i tom prilikom istakao da je trenutak u kome se nalazimo veoma delikatan, jer je ponižavanje i maltretiranje Srba prešlo sve granice.

Dačić ističe i da je Aljbin Kurti remetilački faktor, a Srbija konstruktivna.

- Kurtiju se ništa ne događa, niti Srbija bilo šta dobija zbog konstruktivnosti. Mislite da je Brisel presrećan zbog francusko-nemačkog papira? Pa ne bi se onda Borelj i Lajčak time bavili, sve tu ima svoje, rekao je Dačić.

Dačić je istakao da se koristi situacija oko Ukrajine kako bi se ubrzalo pitanje tzv. Kosova.

- Kažu da treba da uvedemo sankcije Rusije. Kao da to ne znamo i ne znamo kakva je situacija, a mi po ceo dan raspravljamo kako da se glasa u međunarodnim forumima, kaže Dačić i pozvao ljude da da veruju svojoj državi koja će biti hrabra da zaštiti interese, a mudra da ne izazova štetu koja nije potrebna.

Dačić je inače prisustvovao sinoćnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom, koji je trajao skoro pet sati i rekao da je posle ponoći, predsednik nastavio komunikaciju sa Srbima sa Kosova i Metohiju, preneo je Dačić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike