"Ako bude potrebno, Srbi su spremni da zaštite sami sebe": Gradonačelnik Severne Mitrovice uoči sednice na KiM

05.11.2022

10:00

0

Radojević je rekao da Srbi ne predstavljaju pretnju ni za koga već da su svi njihovi potezi iznuđeni i da imaju odbrambeni karakter

"Ako bude potrebno, Srbi su spremni da zaštite sami sebe": Gradonačelnik Severne Mitrovice uoči sednice na KiM
Milan Radojević - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Milan Radojević oglasio se uoči sednice političkih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije, na kojoj će se odlučivati o eventualnom izlasku iz kosovskih institucija i istakao da u slučaju eventualnog nasilja, Srbi očekuju zaštitu KFOR-a ali i da su spremni da sami sebe zaštite.

Radojević je rekao da Srbi ne predstavljaju pretnju ni za koga već da su svi njihovi potezi iznuđeni i da imaju odbrambeni karakter.

- Mi samo želimo da budemo svoji na svome, da živimo u svojoj državi Srbiji. Institucionalno nasilje koje Priština sprovodi je prevršilo svaku meru. Srbi su saterani uza zid i sve odluke koje donosimo predstavljaju samo reakciju na jednostrane poteze Prištine - rekao je Radojević i ocenio da će na sednici koja će u 12 časova početi u Zvečanu, politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije pokazati apsolutno jedinstvo.

- Na kraju sastanka ćemo doneti odluke u kom smeru treba dalje da idemo. Verujem da ćemo biti apsolutno jedinstveni jer drugu državu osim Srbije nemamo - istakao je gradonačelnik i dodao da računa na podršku Beograda.

- Nadam se da neće doći do scenarija iz prethodnih godina. Od predsednika Srbije Aleksandra Vučića smo dobili čvrste garancije da Srbija neće ostati po strani i da će nas zaštititi na Kosovu i Metohiji, kazao je Radojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike