Sastanak Vučića i Lajčaka trajao skoro pet sati, sledi razgovor sa Srbima sa KiM, pa sednica Vlade

04.11.2022

21:17 >> 22:35

0

Predsednik Srbije će sutra na vanrednoj sednici vlade, premijerki i ministrima podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Sastanak Vučića i Lajčaka trajao skoro pet sati, sledi razgovor sa Srbima sa KiM, pa sednica Vlade
Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji je trajao skoro pet sati je završen. 

Očekuje se da Lajčak obavesti SAD i EU o stavovima kosovskih Srba i Srbije povodom aktuelne napete situacije na severu Kosova i Metohije.

Tokom noći se očekuje još jedan sastanak Vučića i Srba sa Kosova i Metohije.

Podsetimo, zbog aktuelne situacije po pitanju Kosova i Metohije, predsednik Srbije otkazao je ranije zakazane posete inostranstvu, a sutra će na vanrednoj sednici vlade, premijerki i ministrima podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Naime, Aljbin Kurti suspendovao je Nenada Đurića sa mesta komandanta Regionalnog direktorata policije Sever, jer je odbio da Srbima uručuje opomene što nisu preregistrovali vozila sa KM na RKS tablice. Đurić je danas izjavio da je najveću podršku, uz narod, prijatelje, porodicu i kolege, dobio i od predsednika Aleksandra Vučića.

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković istakao je danas da je narod veoma uznemiren.

-Juče je predsednik Vučić više od sedam sati razgovarao sa više naših ljudi sa KiM. Svi su jedinstveni i odlučni da brane svoje pravo za opstanak i ostanak. Vučić im je rekao da ih razume, ali im je ukazao i na sve posledice ako dođe do razgradnje briselskog poretka, rekao je Petković. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike