Mali o situaciji na KiM: Srbija se bori za mir i stabilnost, Kurti je zgazio Briselski sporazum!

05.11.2022

07:36

0

Govoreći o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji, Mali je istakao da poslednje akcije i aktivnosti Aljbina Kurtija idu ka tome da izazove sukob

Mali o situaciji na KiM: Srbija se bori za mir i stabilnost, Kurti je zgazio Briselski sporazum!
Ministar finansija Siniša Mali - Copyright Siniša Mali,,Tanjug/Dragan Kujundžić

Svaki građanin ove zemlje oseća strah zbog svega što se dešava na KiM, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali gostujući u Jutarnjem programu na TV Pink. 

Govoreći o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji, Mali je istakao da poslednje akcije i aktivnosti Aljbina Kurtija idu ka tome da izazove sukob. 

- Srbija se bori za mir i stabilnost, a meni lično nije jasna ta blaga reakcija EU. On je u samom Berlinu rekao da za njega ne postoji i da ga ne interesuje ZSO - rekao je Mali.

Siniša Mali, Tanjug/Dragan Kujundžić
 

On je dodao da je Kurti zgazio Briselski sporazum.

- Moja poruka za Srbe sa KiM je da se nećemo predati, i da neće biti ni Oluje ni pogroma - rekao je ministar.

Mali je istakao da je država učinila sve i da je i kroz velike krize uspela da održi privredu i ostvari ekonomski napredak.

- Mi imamo stabilnu stopu rasta, pozitivnu, kada su već mnoge veće zemlje ušle u recesiju. Da podsetim, imamo i najnižu stopu nezaposlenosti ikada. Ova godina za nas je bila veoma izazovna, a da podsetim i da smo tokom korone uložili 8,8 milijardi evra kroz isplatu minimalnih zarada i garantne šeme, plus smo nabavljali respiratore, vakcine, i sve što je trebalo - podsetio je ministar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike