Poziv predsednika: Kurti ga je smenio, a Vučić pružio punu podršku - "Vama se danas diči svaki čestiti Srbin!"

04.11.2022

18:50

0

Vučić je pozvao Đurića da mu pruži ohrabrenje i podršku i preneo mu je jasnu poruku da je država Srbija uz njega

Poziv predsednika: Kurti ga je smenio, a Vučić pružio punu podršku - "Vama se danas diči svaki čestiti Srbin!"
Aleksandar Vučić, Nenad Đurić - Copyright Tanjug/Rade Prelić Printscreen/Pink

Policajac Nenad Đurić koga je Aljbin Kurti suspendovao sa mesta komandanta Regionalnog direktorata policije Sever, otkrio je da je najveću podršku uz svoj narod, prijatelje, porodicu i kolege, dobio i od predsednika Aleksandra Vučića.

- Želim da se zahvalim svima koji mi daju podršku, mojoj porodici, kolegama i prijateljima, mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. I to mi daje snagu da sve ovo izdržim - rekao je Đurić medijima. 

Vučić je pozvao Đurića da mu pruži ohrabrenje i podršku i preneo mu je jasnu poruku da je država Srbija uz njega.

- Vama se danas diči svaki čestiti Srbin i država Srbija će biti uz vas, budite sigurni da niste sami - preneo je Vučić Đuriću.

Podsetimo, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u obraćanju medijima rekao da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zadao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu, te otkrio zbog čega je smenjen direktor Regionalne direkcije policije za region Sever Nenad Đurić.

Printscreen/Pink
Nenad Đurić

– Kurti je smenio Đurića jer je stao u odbranu srpskog naroda – objasnio je Petković i naveo da srpski narod ne želi registarske tablice koje pokušavaju da mu se nametnu.

Potom se Đurić se obratio na vanrednoj konferenciji za medije.

– Nemojte mi zameriti ako nesto pogrešim, želim da kažem da moje poreklo ne dozvoljava da budem nešto drugo. Nema te cene kojojm se to može prodati niti ucene. Želim da se zahvalim svima na podršci koju mi pružaju da iz ovoga izađem još bolji i jači nego što sam bio. Želim da se zahvalim i svojoj porodici, kolegama, prijateljima koji su mi potvrdili osećaj pripadnosti u narodu. Želim da se zahvalim mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na svim rečima i delima prema meni lično kojim još više ugrađuju ponos našeg postojanja. Neću da budem deo laži, već istine, ja od danas ne želim da budem pripadnik Kosovske policije.

Smenjeni policajac - pravi heroj i častan Srbin

Smenjeni srpski policajac Nenad Đurić, čiji je emotivni govor potresao sve, heroj i častan Srbin, juče je razdužio svoju uniformu i oružje.

- Nisam više član kosovske policije jer želim da čista obraza i svetla čela izađem pred Božji sud, poručio je Đurić.

Rođen je 8. avgusta 1976. u Kosovskoj Mitrovici, oženjen je i otac dvoje dece koja odrastaju na Kosovu i Metohiji. Završio je Srednju elektrotehničku školu i Pravni fakultet, a bio je i druga klasa na Policijskoj akademiji u Beogradu 1994. godine.

Ovo je, inače, drugi put da ga prištinske vlasti progone, jer je jednom već bio isteran zbog registarskih oznaka. Na mestu komandanta Regionalnog direktorata policije Sever je od 2013. godine.

BONSU VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike