Usred velike krize na KiM: Vučić održao sastanak sa Lajčakom! (FOTO)

04.11.2022

18:05

0

Vučić bi preko Lajčaka trebalo da obavesti SAD i EU o stavovima kosovskih Srba i Srbije

Usred velike krize na KiM: Vučić održao sastanak sa Lajčakom! (FOTO)
Vučić i Lajčak - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se večeras sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

- Susret sa Miroslavom Lajčakom specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana - naveo je Vučić na Instagramu.

Vučić bi preko Lajčaka trebalo da obavesti SAD i EU o stavovima kosovskih Srba i Srbije povodom aktuelne napete situacije na severu Kosova i Metohije.

 

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se javnosti povodom najnovijih događaja u južnoj srpskoj pokrajini.

“Neće se ponoviti ni pogrom ni 'Oluja', Srbija će na kraju pobediti”: Evo šta je predsednik obećao Srbima sa Kosmeta

Petković je istakao da je na provokacije Kurtija naš narod je odgovorio jedinstveno i složno.

- Oni su veoma uznemireni i juče je predsednik Vučić više od sedam sati razgovarao sa više naših ljudi sa KiM. Svi su jedinstveni i odlučni da brane svoje pravo za opstanak i ostanak. Vučić im je rekao da ih razume, ali im je ukazao i na sve posledice ako dođe do razgradnje briselskog poretka. Naš narod je rekao da razume predsednika, ali da ne želi nijedan Srbin da napušta KiM, da stavljaju decu, žene, stare na kamione i da kreću put centralne Srbije, kao u “Oluji” i pogromu 2004. na KiM. Poručili su da će učiniti sve da ostanu na KiM, da će na demokratski i miran način učiniti sve da pokaže pun otpor Kurtiju. Pored toga su poručili predseniku da ako neko napadne naš narod, da će se boriti i svim drugim sredstvima – kazao je Petković i otkrio šta im je srpski predsednik odgovorio.

- Ono što je Vučić jasno rekao je da smo uz svoj narod i da se više nikad neće ponoviti niti pogrom, niti Oluja. Na kraju će Srbija da pobedi, imamo na čelu predsednika koji se bori za narod na KiM i nikada ga neće ostaviti na cedilu, to je moglo da se vidi tokom noćašnjeg razgovora – ispričao je Petković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike