Priština doživela krah, Vučić poručio: Šokiran sam izjavom Borelja, do ponedeljka ću se obratiti javnosti

03.11.2022

12:18

0

Predsednik Srbije rekao je da je to jedna od "ne loših" taktičkih vesti, ali istakao zabrinutost zbog izjave Žozepa Borelja

Priština doživela krah, Vučić poručio: Šokiran sam izjavom Borelja, do ponedeljka ću se obratiti javnosti
predsednik Srbije i ministar odbrane na Pasuljanskim livadama - Copyright Tv Pink Printscreen

Priština je i zvanično doživela krah u Savetu Evrope.

Naime, na dnevnom redu Komiteta ministara koji je u toku nema zahteva za prijem lažne države Kosovo u ovu organizaijcu, nezvanično se saznaje.

Prethodno, ni Biro Saveta Evrope nije dao preporuku da se tzv. Kosovu dodeli članska karta. Da se Prština primi u SE bio je irsko-nemačaki predlog, sa idejom da se čitav postupak okonča dok je baš Irska u ulozi predsedavajućeg.

Sednicom koja je u toku Irska završava predsedavanje i "palicu" predaje Islandu.

Ovim povodom, odgovarajući na pitanja novinara na Pasuljanskim livadama gde prisustvuje vežbi Manevri 2022, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je to jedna od "ne loših" taktičkih vesti, ali istakao zabrinutost zbog izjave Žozepa Borelja.

-Šokiran sam izjavom Borelja. Sačekaću dolazak Lajčaka, možda ću otkazati neke ranije zakazane posete inostranstvu, obratiću se javnosti u nedelju-ponedeljak, da građane upoznam sa svim pritiscima i licemerjem, da im kažem šta su naše odluke i šta ćemo po svim drugim važnim pitanjima, energenata, hrane... poručio je predsednik Srbije.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da sporazumi postignuti u dijalogu Beograda i Prištine moraju da se poštuju.

“Remetilačke radnje, kao što je paljenje automobila, su neprihvatljive. Sporazumi u dijalogu moraju da se poštuju. Pozivam sve da deluju uzdržano”, napisao je Borelj u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Borelj i Kurti su se susreli uoči Samita Berlinskog procesa u glavnom gradu Nemačke kome prisustvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike