Kfor: Spremni da intervenišemo ako su život, bezbednost i sloboda kretanja ugroženi

27.10.2022

10:48

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti nakon sastanka sa Srbima sa KiM i sednice Saveta za nacionalnu bezbednost

Kfor: Spremni da intervenišemo ako su život, bezbednost i sloboda kretanja ugroženi
Vozilo KFOR-a - Copyright YouTube/Kosovo online

Kfor je saopštio da pažljivo prati situaciju na terenu i da će intervenisati u slučaju opasnosti po bezbednost, prenosi Zeri.

"Trenutnu situaciju karakterišu različita pitanja, od kojih svako ima politički karakter. Znamo da sve strane traže svoje rešenje, ali još nemamo detalje. Komandant Kfora ostaje u bliskom kontaktu sa svim glavnim sagovornicima koji imaju veze sa bezbednošću Kosova i Generalštabom Vojske Srbije", navodi se u odgovoru iz Kfora.

Iz Kfora poručuju da su spremni da intervenišu ako su život, bezbednost i sloboda kretanja ugroženi.

"Kfor sprovodi svoju misiju na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, pažljivo prateći situaciju na terenu i intervenisaće ako je u opasnosti bezbednost i sloboda praćenja. Nemoguće je izbeći jednostrane akcije i inicijative koje bi mogle da dovedu do eskalacije ili nepotrebnog nasilja", kažu u Kforu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti nakon sastanka sa Srbima sa KiM i sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kada je poručio da Srbija neće ostaviti svoj narod na KiM, te da neće dozvoliti pogrom i ubijanje. Tenzije su podignute pošto se približava 31. oktobar kada prestaju da važe srpske odnosno KM neutralne registarske tablice, a Priština insistira da sva vozila budu preregistrovana na RKS tablice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike