Vučić se oglasio nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte: "Ozbiljni i za Srbiju suštinski važni razgovori" (FOTO/VIDEO)

21.10.2022

09:38 >> 13:20

0

Sastanak je delom bio posvećen i dešavanjima u regionu, kao i kretanjima na globalnoj sceni

Vučić se oglasio nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte: "Ozbiljni i za Srbiju suštinski važni razgovori" (FOTO/VIDEO)
Tan2022-10-21_104735497_1 - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte - Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropske unije.

- Ozbiljni i za Srbiju suštinski važni razgovori sa ambasadorima Kvinte i EU. Uprkos svim izazovima nastavljamo da vodimo odgovornu politiku koja čuva mir i nacionalne interese naše zemlje, da štitimo slobodarski duh i samostalnost Srbije i uvek i svima govorimo istinu - napisao je predsednik na Instagramu nakon sastanka. 

 

Tom prilikom ambasadori su predsedniku Vučiću uručili zajednički dokument u kome izražavaju zabrinutost zbog mogućeg narušavanja stabilnosti u regionu, a uoči isticanja roka za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je rekao da deli zabrinutost zbog mogućih tenzija, dodavši da je Srbija posvećena dijalogu kao načinu za rešavanje otvorenih pitanja, na korist Srba i Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji, neugrožavajući svoje državne i nacionalne interese.

Predsednik Vučić je ukazao na to da su dosadašnje napetosti nastajale zbog jednostranih poteza Prištine, kao i na to da Priština ne poštuje odredbe Sporazuma o slobodi kretanja, zaključenog uz posredstvo EU.

Ambasadori Kvinte i šef Delegacije EU su zahvalili predsedniku Vučiću na konstruktivnom angažovanju Srbije u ispunjavanju Mape puta za primenu sporazuma o energetici, kao dela dijaloga sa Prištinom.

Sastanak je delom bio posvećen i dešavanjima u regionu, kao i kretanjima na globalnoj sceni.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike