Pamtimo šta je Rusija uradila 2015. godine: Aleksandar Vučić o sankcijama - Moskva i Peking čuvaju integritet Srbije u UN

20.10.2022

20:15

0

Autor: 24sedam

Moje "možda" i "pokušaćemo", mnogo je tvrđe od njihovog najtvrđeg "da"

Pamtimo šta je Rusija uradila 2015. godine:  Aleksandar Vučić o sankcijama - Moskva i Peking čuvaju integritet Srbije u UN
profimedia-0428708236 - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije ništa dužna Rusiji, ali da pamti šta je Moskva uradila 2015. godine, i da pamti kako Rusija i Kina čuvaju integritet Srbije u UN.

- Ali to nije moj odgovor. Mi to radimo zato što imamo poštovanje prema sebi. Ja tražim moralnu, pravnu, besprekorno čistu poziciju za zemlju koju volim najviše. Ja tražim poziciju za Srbiju. Mi smo bili pod sankcijama decenijama - kazao je predsednik na TV Prva.

Prva TV
 

Vučić je podsetio da je Zdravko Ponoš u istom ovom studiju rekao da on ne bi uvodio sankcije Rusiji, a da će Vučić uvesti 3. aprila.

- Evo ga 3. novembar, a sankcija nema. Moje "možda" i "pokušaćemo", mnogo je tvrđe od njihovog najtvrđeg "da". Njihova reč ne vredi ništa, a moja znači, i poštuje se u svetu. Kada dam reč i kažem da ćemo rešavati pitanje viza, videli ste da smo počeli. Što kažemo to ćemo da uradimo - kazao je predsednik.

On je rekao i da su na izborima glasove građana dobili i mnogi koji nisu zaslužili nijedan jedini glas.

Prva TV
 

- Neki su glumili narodne heroje zato što im je lako, nisu na vlasti. Obmanjuju narod, a svojom politikom bi nas vratili u srednji vek. Šta ćeš da radiš, nećeš da pregovaraš o Kosovu. Kažete da moramo da reintegrišemo pokrajinu? Ne moraš, evo samo idi živi u Kačaniku šest meseci. Imamo neodgovornu politiku na oba politička pola. Treba nam tvrda i snažna, odgovorna i ozbiljna nacionalna politika, koja će da vodi računa i o ekonomiji, i o majkama ove zemlje. Mi nemamo sinova za bacanje. Ne treba nam idiotska politika, kakvu mnogi predlažu u ovoj zemlji. Ta nepodnošljiva lakoća odgovornosti nas je mnogo puta u istoriji izuzetno mnogo koštala - dodao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike