Nedopustivo iživljavanje kosovskih specijalaca nad Srbima: Dva oklopna vozila presrela sanitetsko vozilo, maltretirali pacijentkinju

20.10.2022

14:11

0

Pacijentkinja je srčani bolesnik i vraćala se sa pregleda iz KBC Dragiša Mišović

Nedopustivo iživljavanje kosovskih specijalaca nad Srbima: Dva oklopna vozila presrela sanitetsko vozilo, maltretirali pacijentkinju
Profimedia - Copyright Profimedia

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, osudio je noćašnji incident, kada je kosovska policija bez ikakvog razloga maltretirala pacijentkinju iz Zubinog potoka koja se sanitetskim vozilom vraćala sa pregleda iz KBC Dragiša Mišović.

-Specijalne jedinice Kosovske policije s dva oklopna vozila noćas su u selu Štuoce sat vremena iza ponoći zaustavili sanitetsko vozilo doma zdravlja iz Zubinog Potoka i maltretirali pacijentkinju V. K. koja je srčani bolesnik i njenog supruga, kao i vozača saniteta, napisao je Petković na Tviteru.

On je naveo da se pacijentkinja vraćala sa pregleda iz KBC Dragiša Mišović.

-Nakon zaustavljanja, lica su izveli iz saniteta i posle pola sata detaljnog pretresa na hladnoći, pacijentkinju su pustili. Ovo je nedopustivo iživljavanje specijalaca Aljibina Kurtija nad nedužnom ženom kojoj su mogli da ugroze život, upozorio je Petković. 

 

 

Prema rečima direktorke Doma Zdravlja u Zubinom Potoku Tatjane Vlašković pripadnici Specijalne jedinice su medicinski tim zajedno sa pacijentom isterali iz sanitetskog vozila i bez ikakvog razloga pretresali medicinsko vozilo, prenosi Kosovo onlajn.

"To se desilo u selu Štuoce u opštini Zubin Potok u ranim jutarnjim satima oko 00.45 sati kada su se vraćali sanitetskim vozilom. Vozač i pacijentkinja, koja je bila u Beogradu na kontroli. Zaustavili su ih Specijalci jedinice Rosu, prvo su izveli vozača, zatim i pacijentkinju i njenog supruga koji je išao sa njom u pratnji", rekla je Tatjana Vlašković.

Prema njenim rečima specijalci su vozilo detaljno pretresli i nožem iscepali opremu za protivpožarnu zaštitu.

"Nekih 25 minuta su ih zadržali. Ispod vozačevog sedišta nalazio se paket sa Aparatom koji je bio u originalnom pakovanju, a koji su isekli nožem i kada su deteljno pretresli vozilo dozvolili su im da nastave dalje put prema Zubinom Potoku", rekla je Vlašković.

Ona ističe da su vozač i pacijentkinja, koja je srčani bolesnik, bili jako uznemireni zbog ovog pretresa.

"Bilo im je neprijatno samim tim što su ih zaustavili, pacijentkinja je srčani bolesnik, stajali su 25 minuta napolju na hladnom, tako da im nije bilo svejedno", kaže Vlašković.

Podsetimo, pre samo dva dana pripadnici specijalnih policijskih snaga su takođe u opštini Zubin Potok, zaustavili 20-godišnjeg mladića N.T koga su tokom pretresa više puta udarili po glavi i nogama. Do incidenta je došlo na skretanju prema Lučkoj reci, kada su pripadnici specijalne jedinice zaustavili vozilo kojim je N.T. upravljao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike