Vlada Srbije upućuje pomoć Kubi za saniranje štete od uragana

20.10.2022

13:46

0

Vlada Srbije odlučila je da nastavi dosadašnju praksu i solidarnost koju Republika Srbija pokazuje u ovakvim i sličnim situacijama

Vlada Srbije upućuje pomoć Kubi za saniranje štete od uragana
Ana Brnabić vlada srbije Tan2022-10-20_135325975_0 - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o upućivanju jednokratne novčane pomoći Kubi u iznosu od 100.000 evra.

Ova pomoć šalje se radi otklanjanja posledica elementarne nepogode, koju je prouzrokovao uragan „Ian“ i ovoj državi naneo veliku materijalnu štetu i ljudske žrtve.

Imajući u vidu, pre svega humanitarne razloge, kao i činjenicu da naše dve države imaju tradicionalno prijateljske bilateralne odnose, Vlada Srbije odlučila je da nastavi dosadašnju praksu i solidarnost koju Republika Srbija pokazuje u ovakvim i sličnim situacijama. 

Članovi vlade saglasili su se da se uspostavi saradnja između srpskog i tuniskog grada Niš i Bizerta, u više oblasti - privreda, održivi razvoj, obrazovanje, nauka i tehnologija, kultura i sport, turizam i zaštita okoline. Saradnja će biti uspostavljena i u drugim oblastima od zajedničkog interesa od koje će benefite imati građani obe države, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike