Važan razgovor o svim aktuelnim dešavanjima i otvorenim pitanjima: Vučić se sastao sa Eskobarom

20.10.2022

09:01

0

Eskobar je u Beograd došao iz Prištine, gde se sastao sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, a pre samo nekoliko dana, u Prištinu i Beograd dolazio je Miroslav Lajčak

Važan razgovor o svim aktuelnim dešavanjima i otvorenim pitanjima: Vučić se sastao sa Eskobarom
Vučić Eskobar Instagram buducnostsrbijeav 3 - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Kako je navedeno uz fotografiju sa sastanka, bio je to važan razgovor o svim aktuelnim dešavanjima i otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine uz insistiranje na punoj primeni do sada postignutih sporazuma, kao i međunarodnog prava.

-Srbija, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna zemlja, nastavlja borbu za očuvanje svog naroda i zemlje ulažući maksimalne napore u cilju očuvanja mira, stabilnosti i napretka celog regiona, poručio je predsednik Vučić.

 

 

 

U saopštenju iz kabineta predsednika navodi se da su Vučić i Eskobar razgovarali o aktuelnim dešavanjima u okviru procesa normalizacije odnosa sa Prištinom, mogućnostima za nastavak dijaloga i pronalaženju održivih rešenja.

-Predsednik Vučić je još jednom istakao punu posvećenost Srbije nastavku procesa dijaloga i rešavanju otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, sa akcentom na potpunoj primeni do sada potpisanih sporazuma u Briselu i poštovanju međunarodnog prava, navodi se u saopštenju. 

Specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar izrazio je očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine o svim otvorenim pitanjima i sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa nastaviti dinamično i konstruktivno, što je značajno kako za građane, tako i za sveukupan mir, stabilnost i napredak regiona, uz brzo okončanje pregovora.

Podsetimo, Eskobar je u Beograd došao iz Prištine, gde se sastao sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, a pre samo nekoliko dana, u Prištinu i Beograd dolazio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak, koji je posle razgovora saopštio da su teme o kojima se govorilo bile energetika i registarske tablice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike