Vučić danas sa Eskobarom: O dijalogu Beograda i Prištine, na stolu energetika i tablice

20.10.2022

05:10

0

Eskobarova poseta dolazi nekoliko dana nakon što je Beograd i Prištinu posetio Miroslav Lajčak

Vučić danas sa Eskobarom: O dijalogu Beograda i Prištine, na stolu energetika i tablice
Vucic Eskobar predsednik.rs 2 - Copyright predsednik.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Sastanak će biti održan u 9.30 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika, a nakon sastanka medijima će biti prosleđeno saopštenje, najavila je pres služba predsednika Republike.

Sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, danas će se sastati i predsednica Vlade Ana Brnabić, u 11.30 časova u zgradi Vlade Srbije.

Eskobar u Beograd dolazi iz Prištine, gde se juče sastao sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Eskobarova poseta dolazi nekoliko dana nakon što je Beograd i Prištinu posetio specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak, koji je posle razgovora saopštio da su teme o kojima se govorilo bile energetika i registarske tablice.

Instagram/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

 

Angažman posrednika u Dijalogu Beograda i Prištine pojačava se kako se bliži 31. oktobar kada ističe rok za preregistraciju vozila.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj je razmatran šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN o radu Unmika, istakao je da odluka o preregistraciji tablica pokazuje da, po ko zna koji put, Priština ne samo da ne ispunjava dogovoreno, već poništava rezultate dijaloga, stvarajući iznova novu krizu. On je ocenio da o efektu ovakvih, nasilno nametnutih mera najbolje govori da je od donošenja odluke zabeležen jednocifren broj preregistrovanih vozila sa srpskim registarskim tablicama, od čega je svega dvoje Srba sa severa KiM.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike