Večeras sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu

18.10.2022

05:27

0

U ime Srbije govoriće ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, a Prištinu predstavlja ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala

Večeras sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu
sednica UN kosovo media.un.org.jpg 9.jpg - Copyright media.un.org

Danas je sednica Saveta bezbednosti UN, na kojoj će biti predstavljen šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN o radu misije UN na KiM (UNMIK).

U ime Srbije govoriće ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, a Prištinu predstavlja ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala.

Početak sednice zakazan je u 21 čas po srednjoevropskom vremenu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U redovnom polugodišnjem izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o KiM navedeno je da su pojačana retorika između Beograda i Prištine i eskalacija tenzija na terenu imali uticaj na napredak u normalizaciji odnosa u periodu od 16. marta do 15. septembra ove godine.

Kako je navedeno u izveštaju objavljenom na sajtu UN, koji će biti predstavljen danas na sednici Saveta bezbednosti UN, dve strane su se najviše sporile oko glasanja na KiM tokom izbora u Srbiji, pitanja slobode kretanja i primene ranijih sporazuma o energetskim pitanjima i Zajednici srpskih opština.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike