„Nastavljamo da se borimo“: Vučić i Lajčak o Kosovu i Metohiji

17.10.2022

16:51

0

Autor: 24sedam

Lajčak je se oglasio na Tviteru i naveo da se u Beogradu sastao i sa direktorom Kacelarije za KiM Petrom Petkovićem sa kojim je razgovarao o aktuelnim problemima

„Nastavljamo da se borimo“: Vučić i Lajčak o Kosovu i Metohiji
Aleksandar Vučić (1) - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.


- Ozbiljan i odgovoran razgovor sa Miroslavom Lajčakom o otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine. Nastavljamo da se borimo da sačuvamo našu zemlju i naš narod insistirajući na punoj primeni do sada postignutih sporazuma i poštovanju međunarodnog prava - napisao je na Instagramu predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa Lajčakom.

Lajčak je se oglasio na Tviteru i naveo da se u Beogradu sastao i sa direktorom Kacelarije za KiM Petrom Petkovićem sa kojim je razgovarao o aktuelnim problemima.

- Danas sam u Beogradu nastavio otvorenu i ozbiljnu diskusiju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o daljem putu normalizacije odnosa. Energetika i registarske tablice su bile visoko na našem dnevnom redu jer su hitno potrebna rešenja. Takođe sam pratio aktuelne probleme sa direktorom Kacelarije za KiM Petrom Petkovićem - naveo je Lajčak.

 

 


Vučić je, uoči sastanka, izjavio da očekuje težak razgovor sa Lajčakom, kao i da oni sa kojima je razgovarao oko Kosova i Metohije nisu spominjali 2024. godinu kao rok za postizanje dogovora, već da su u pitanju bile nedelje.

 

- Meni nisu rekli 2024, meni su pominjali nešto mnogo manje i to u nedeljama, čak ne ni i u mesecima, oni sa kojima sam razgovarao - kazao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara nakon obeležavanja godišnjice osnivanja Bezbednosno-informativne agencije.

Predsednik Srbije je tom prilikom kazao i da ništa posebno ne očekuje od sastanka sa Lajčakom.

- Ne očekujem ništa, očekujem težak razgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi.

Podsetimo, izaslanik EU za dijalog između Beograda i Prištine Lajčak je ranije izjavio da bi 2024. godina, kada se održavaju izbori u SAD i EU, mogla da bude rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike