Vučević sa ambasadorom Brazila: Tradicionalno dobri diplomatski odnosi dve zemlje koji traju preko osam decenija (FOTO)

06.10.2022

12:14

0

Gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio važnost kulturne razmene, koja je često put i ka budućoj poslovnoj saradnji dve zemlje

Vučević sa ambasadorom Brazila: Tradicionalno dobri diplomatski odnosi dve zemlje koji traju preko osam decenija (FOTO)
vucevic ambasadori instagram (7) - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Brazila u Srbiji Žoze Mauro da Fonseka Kosta Kouto, danas su u Novom Sadu razgovarali o unapređenju diplomatskih odnosa, saradnji u domenu kulture i potencijalima u oblast obnovljivih izvora energije.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio važnost kulturne razmene, koja je često put i ka budućoj poslovnoj saradnji dve zemlje, te su sagovornici razmatrali eventualne buduće projekte iz tog domena, saopsteno je iz Gradske uprave.

Ambasador Brazila je zahvalio gradonačelniku Vučeviću na gostoprimstvu i izrazio nadu da će se dobra saradnja između Ambasade i Grada nastaviti i u budućnosti.

Istakao je da Novi Sad vidi kao lokalanu samoupravu koja kontinuirano podstiče promociju multinacionalnosti i zajedništva kroz ulaganje u kulturne projekte i manifestacije, po kojima je i poznat širom sveta.

Ambasador je čestitao gradonačelniku na prestižnoj tituli Evropske prestonice kulture, koju ove godine, ocenio je, Novi Sad ponosno nosi.

Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri diplomatski odnosi Brazila i Srbije koji traju preko osam decenija, a koji se svakako odražavaju i na plodnu saradnju u oblasti kulture.

Ambasador je obavestio gradonačelnika da će boravak u Novom Sadu iskoristiti i za obilazak Istraživačko-razvojnog instituta za informacione tehnologije biosistema "Biosens", zbog zainteresovanosti za oblast obnovljivih izvora energije, poput bio-goriva.

Zvaničnici su razmenili mišljenja i o potencijalnim zajedničkim aktivnostima, uz zaključak da će se prijateljski odnosi i dobra saradnja Ambasade i Grada sa sigurnošću nastaviti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike