Vučević odgovorio na sramne optužbe hrvatskog medija! Vi nama kažete da smo mi pogovornici Hitlera? Pa vi ste ga dočekali kao brata rođenog

04.10.2022

10:41

0

Autor: 24sedam

"Nama su ubijali đake i gurali ljude pod led i mi smo digli prvi ustanak protiv toga i stradali više nego iko"

Vučević odgovorio na sramne optužbe hrvatskog medija! Vi nama kažete da smo mi pogovornici Hitlera? Pa vi ste ga dočekali kao brata rođenog
Miloš Vučević - Copyright NSuživo.rs

Gradonačelnik Novog Sada i budući potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević odgovorio je na sramne optužbe hrvatskog medija koji je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Mađarske Viktora Orbana i buduću premijerku Italije Đorđu Meloni predstavio kao fašistički blok političara.

 

 

- U Hrvatskoj smo izbrisani. Evo na koliko smo pali – ispod 3%. To je želja Ante Pavelića i svih onih koji su bili zagovornici ustaške ideologije. Evo, ostvareno je. Nestali smo. Izbrisali su nas. A onda, iz te države jedan nedeljnik optuži Srbiju, Mađarsku i Italiju da su fašističke države koje okružuju državu, zamislite gde ustaški, nacistički zločiinci imaju ulice, trgove, spomenike, i gde se slavi proterivanje 250.000 ljudi kao vanserijski događaj. Vi kada crtate te Hitlerove brkove, vi vidite sebe. Vi ste dočekivali Hitlera. Nama su ubijali đake i gurali ljude pod led i mi smo digli prvi ustanak protiv toga i stradali više nego iko. Vi nama kažete da smo mi „pogovornici Hitlera”? Pa vi ste dočekali Hitlera sa cvećem kao brata rođenog - napisao je Vučević na svom Instagram nalogu.

Printscreen
 

 

Podsećamo, na naslovnoj strani magazina Ekspres objavljena je fotomontaža koja prikazuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, mađarskog premijera Viktora Orbana i pobednicu izbora u Italiji Đorđu Meloni sa montiranim Hitlerovim brkovima. Uz fotomontažu tu je i naslov “Achtung: Hrvatska između tri mini fašizma”.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike