Novi Sad bogatiji za još jedan vrtić u Veterniku! Vučević: "Ove godine rekordan broj upisane dece!" (FOTO)

03.10.2022

14:40

0

Pokazalo se da postoji strategija kako da se širi broj vrtića

Novi Sad bogatiji za još jedan vrtić u Veterniku! Vučević: "Ove godine rekordan broj upisane dece!" (FOTO)
miloš vučević - Copyright Instagram_milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je novoizgrađeni vrtić "Kamičak“ Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo“ u Veterniku u koji je upisano 274 dece i istakao da će "Radosno detinjstvo" ove godine imati rekordan broj upisane dece, 17.300.

- Kada sam bio izabran za gradonačelnika pre 10 godina, bilo je upisano znatno manje dece, oko 15.700. To je rezultat odgovorne politike, a mi smo pokazali da imamo strategiju kako da širimo broj vrtića i očuvamo "Radosno detinjstvo“ koje je tog septembra 2012. godine, dugovalo više od milijardu dinara - rekao je Vučević, saopšteno je iz gradske uprave.

Dodao je da je tokom poslednjih deset godina izgrađeno pet novih vrtića, a 11 prošireno, čime su stvoreni uslovi za prijem nove dece.

- Osim toga, 2015. godine smo doneli odluku da subvencionišemo boravak dece u privatnim vrtićima, a 2019. da vrtići u Novom Sadu budu besplatni. Ovi pokazatelji nisu nešto što se podrazumeva i to je praksa u svim gradovima i opštinama, već je odraz snage grada - istakao je Vučević.

Kao sledeći izazov naveo je poboljšanje standarda zaposlenih.

- Pre deceniju, naše vaspitačice su imale platu oko 35.000 dinara, a ona je danas veća od 56.000 dinara. Sa povećanjem koje nas čeka od januara, primanja vaspitačica će ići do 63.000 - rekao je on.

Istakao je da je dodatno povećan i iznos solidarne pomoći koju daje Grad Novi Sad, a koja je za ovu godinu iznosi 60.000 dinara po zaposlenom.

- Problem su i dalje plate servirki, kuvarica i zaposlenih koji održavaju higijenu objekta, jer smo tu ograničeni zakonima i moramo naći način da i tom delu zaposlenih u "Radosnom detinjstvu“ porastu primanja - zaključio je Vučević.

Novi vrtić ima površinu veću od 2.000 kvadrata, njegova izgradnja u šta je investirala Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravno odnose Novog Sada, počele je prošlog leta i završena pre roka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike