Srđanu Nogu oduzet kompjuter i municija: Tužilaštvo prikuplja obaveštenja u vezi sa pretnjama predsedniku Vučiću i poslaniku Đukanoviću

22.09.2022

13:00

0

Osumnjičeni Nogo u momentu pretresa nije bio na adresi, ali ga je policija naknadno našla i privela

Srđanu Nogu oduzet kompjuter i municija: Tužilaštvo prikuplja obaveštenja u vezi sa pretnjama predsedniku Vučiću i poslaniku Đukanoviću
srđan nogo (2) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS, kako bi se utvrdilo činjenično stanje i prikupili dokazi o postojanju krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, a nakon objave na društvenoj mreži “Twitter” u kojoj se iznose pretnje po život predsednika Republike, Aleksandra Vučića, i narodnog poslanika Vladimira Đukanovića.

Naime, rano jutros izvršen je pretres prebivališta osumnjičenog Srđana Noga na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu, kojom prilikom je privremeno oduzeta određena informatička oprema i municija za vatreno oružje.

Osumnjičeni Nogo u momentu pretresa nije bio na adresi, ali ga je policija naknadno našla i privela, te mu je, na osnovu naredbe tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 časova. U tom roku, uz krivičnu prijavu i utvrđene dokaze, privedeni će biti priveden radi saslušanja i sprovođenja daljih dokaznih radnji u Posebno tužilaštvo za VTK.

O daljem toku postupka i donetim javnotužilačkim odlukama javnost će biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju Posebnog tužilaštva VTK.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike