U Skupštini Srbije nastavak posebne sednice o Kosovu: Stigao predsednik Vučić

14.09.2022

05:42

0

Poslanicima je juče Izveštaj predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je pozvao sve poslaničke grupe da glasaju za izveštaj

U Skupštini Srbije nastavak posebne sednice o Kosovu: Stigao predsednik Vučić
aleksandar vučić skupština Goran Sivački (17) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Skupština Srbije nastavila je danas u 10 sati posebnu sednicu, na kojoj je jedina tačka dnevnog reda Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine.

 Predsednik Aleksandar Vučić stigao je nešto pre 10 sati u Dom Narodne skupštine Srbije.

Posebna sednica skupštine počela je u utorak, a rasprava je trajala više od 10 časova.

Poslanicima je Izveštaj predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je pozvao sve poslaničke grupe da glasaju za izveštaj, jer bi, kako je rekao, jedinstvo o ovom pitanju bilo važno i za sliku Srbije u svetu.

Vučić je poručio da neće ni posredno ne neposredno priznati tzv. Kosovo, niti će odustati od svoje legitimne borbe za državne i nacionalne interese, ali i borbe za poštovanje međunarodnog prava.

Predsednik je ocenio, nakon više od deset sati rasprave, da je sednica parlamenta prošla mnogo bolje nego što je očekivao.

-Rasprava je prošla mnogo bolje nego sto sam mislio, jedino što sam očekivao da će svi glasati za izveštaj - rekao je Vučić i naglasio da je izveštaj urađen odgovorno.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike