Aljbin Kurti se obratio Srbima sa KiM na srpskom: Imate 61 dan (VIDEO)

01.09.2022

07:44

0

Autor: J. S. J.

Poštovani građani, od danas pa do 31. oktobra, tokom 61 dana unutar sva 34 centra za registraciju vozila - ovim rečima je počeo svoju izjavu

Aljbin Kurti se obratio Srbima sa KiM na srpskom: Imate 61 dan (VIDEO)
Aljbin Kurti - Copyright Printscreen/Facebook/Albin Kurti

Tačno u u ponoć počela je primena dogovora o ličnim dokumentima, prema kojem Beograd ukida dokumenta za vlasnike ličnih karata koje su izdale privremene prištinske institucije, dok ih Priština neće uvoditi za građane sa ličnim kartama Srbije. 

S obzirom da nije došlo do dogovora oko tablica i dalje je nastavljena praksa lepljenja nalepnica. Priština je dala rok od dva meseca da Srbima sa Kosmeta da preregistruju vozila.

Premijer takozvane države Kosovo se obratio danas Srbima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini na Fejbuku i poručio da imaju tačno 31 dan da zamene tablice Republike Srbija kosovskim "RKS."

On se obratio na srpskom jeziku i tom prilikom poručio da će u naredna dva meseca moći da preregistruju vozila u 34 centra za registraciju širom Kosova.

-Poštovani građani, od danas pa do 31. oktobra, tokom 61 dana unutar sva 34 centra za registraciju vozila, ponovo otvaramo mogućnost prelaska registarsih tablica na ona naše zajedničke republike. Prelazak i registracija vozila na tablice RKS služi javnom redu, zakonu i sigurnosti Tablice koje izdaje Srbija, PR, KM, PZ, GU, UR, PE, DA i ĐA, jesu zaostavština Miloševićevog režima. Ovakvo nasleđe ne treba da bude teret na vašim leđima. Na ovaj način ona vas ciljano drži izolovanima i u prošlosti. Prelazak na tablice RKS eliminiše ovakav teret i obezbeđuje nesmetanu i bespredrasudnu slobodu kretanja na celoj teritoriji Republike Kosova sa severa na jug i sa zapada na istok.- rekao je Kurti.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike