Aljbin Kurti se obratio Srbima sa KiM na srpskom: Imate 61 dan (VIDEO)

01.09.2022

09:44

0

Autor: J. S. J.

Poštovani građani, od danas pa do 31. oktobra, tokom 61 dana unutar sva 34 centra za registraciju vozila - ovim rečima je počeo svoju izjavu

Aljbin Kurti se obratio Srbima sa KiM na srpskom: Imate 61 dan (VIDEO)
Aljbin Kurti - Copyright Printscreen/Facebook/Albin Kurti

Tačno u u ponoć počela je primena dogovora o ličnim dokumentima, prema kojem Beograd ukida dokumenta za vlasnike ličnih karata koje su izdale privremene prištinske institucije, dok ih Priština neće uvoditi za građane sa ličnim kartama Srbije. 

S obzirom da nije došlo do dogovora oko tablica i dalje je nastavljena praksa lepljenja nalepnica. Priština je dala rok od dva meseca da Srbima sa Kosmeta da preregistruju vozila.

24sedam

Premijer takozvane države Kosovo se obratio danas Srbima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini na Fejbuku i poručio da imaju tačno 31 dan da zamene tablice Republike Srbija kosovskim "RKS."

On se obratio na srpskom jeziku i tom prilikom poručio da će u naredna dva meseca moći da preregistruju vozila u 34 centra za registraciju širom Kosova.

-Poštovani građani, od danas pa do 31. oktobra, tokom 61 dana unutar sva 34 centra za registraciju vozila, ponovo otvaramo mogućnost prelaska registarsih tablica na ona naše zajedničke republike. Prelazak i registracija vozila na tablice RKS služi javnom redu, zakonu i sigurnosti Tablice koje izdaje Srbija, PR, KM, PZ, GU, UR, PE, DA i ĐA, jesu zaostavština Miloševićevog režima. Ovakvo nasleđe ne treba da bude teret na vašim leđima. Na ovaj način ona vas ciljano drži izolovanima i u prošlosti. Prelazak na tablice RKS eliminiše ovakav teret i obezbeđuje nesmetanu i bespredrasudnu slobodu kretanja na celoj teritoriji Republike Kosova sa severa na jug i sa zapada na istok.- rekao je Kurti.

 

 

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti