Nedelja sa predsednikom: Vučić se oglasio putem Instagrama (VIDEO)

28.08.2022

19:11

0

On je sumirao nedelju iza nas

Nedelja sa predsednikom: Vučić se oglasio putem Instagrama (VIDEO)
Aleksandar Vučić SNS (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu i sumirao nedelju u kojoj je bilo pregršt aktivnosti.

- I ove nedelje – intenzivne aktivnosti, sastanci i razgovori u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji. Sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom razmenio sam mišljenja o aktuelnim izazovima i ponovio čvrstu poziciju Srbije: borimo se za mir, ali nećemo dozvoliti pogrom i progon našeg naroda na KiM. U sličnom tonu bili su i sastanci sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom.

Usledila je poseta Osečini, gde sam se na svečanom otvaranju Sajma šljiva još jednom uverio da samo marljivim radom i ogromnim trudom naša Srbija može sve – da bude prva, najsnažnija, najrazvijenija!

 

 

I baš zato što su nove generacije budućnost naše zemlje, nisam mogao da odem, a da se ne poklonim senima našeg junaka, pilota-pukovnika Milenka Pavlovića, koji je pre 23 godine dao život za otadžbinu i sve njene buduće naraštaje.

U subotu sam objavio željno iščekivanu vest – za mandatara nove Vlade Srbije predložio sam Anu Brnabić, uveren da sam odabrao najboljeg kandidata koji će nastaviti da se bori za još bolju Srbiju.

U nedelju sam prisustvovao zajedničkoj vežbi Vojske Srbije i Žandarmerije "Severac 2022" na kojoj sam se još jednom uverio u izvanrednu koordinaciju, pripremljenost i obučenost naših snaga bezbednosti.

Nakon toga sam na Kneževom polju ispod Malog Povlena odao počast i prisustvovao svečanosti povodom otkrivanja spomenika piscu Radovanu Belom Markoviću, čiji će živopisni opisi kolubarskog kraja zauvek ostati utkani u svest našeg naroda.

P.S. Da ne zaboravim: pred kraj nedelje sam poklonio i jedan štampani primerak Ustava Republike Srbije, a ako nekome zatreba, u biblioteci imam još primeraka - poručio je predsednik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike