Vučić reagovao na Kurtijevu izjavu: "To je nova pretnja Srbiji! On želi sukobe!"

28.08.2022

12:37

0

Kurti je rekao da očekuje da do oktobra neće biti nevažećih tablica na Kosovu

Vučić reagovao na Kurtijevu izjavu: "To je nova pretnja Srbiji! On želi sukobe!"
Aleksandar Vučić SNS (14) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Današnje reči Aljbina Kurtija predstavljaju novu pretnju Srbiji i govore da sam bio u pravu za sve ono o čemu sam pričao. Kurti je rekao da očekuje da do oktobra neće biti nevažećih tablica na Kosovu. To znači da on želi sukobe i da želi nastavak problema, izjavio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

- Mi ćemo se boriti i čuvati stranu našem narodu, ali jesam zabrinut. Rekao sam da se plašim da će kada rešimo jednu stvar, doći druga, treća, četvrta i da neko želi da nas uvede u skobe, a naše je da to izbegavamo i čuvamo našu poziciju dokle god možemo, ali kad više ne možemo, onda ste saterani uza zid i nemate kud - rekao je Vučić.

Predsednik je za postignut sporazum o ličnim karatama rekao da je veoma dobar za srpsku stranu.

- Da se oni ne prave naivni, mi smo i do sada primali njihova dokumenta, oni su sa njima išli od 2011. kroz centralnu Srbiju, samo što smo im izdavali papir. Ovako imate veliki poster, takozvani disiklejmer na kome piše da to nije nikakvo priznanje. Ali smo se izborili za srpsku državnost na KiM, da važe srpska dokumenta Srba sa KiM. Srbi sa KiM imaju prava na dokumenta Republike Srbije - poručio je Vučić i dodao da pozicija Beograda nije promenjena ni za jotu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako je naveo, postignut je sporazum usmeni, a da je pismeni bio iz 2011. godine.

- Imamo jednu falinku koja govori sledeće, kada god kažemo da smo nešto rešili i postigli bilo kakav dogovor, utoliko gore. Valjda bi ljudi voleli da ratuju, a da im kažete da ratuju, onda bi prvog dana počeli da vas napadaju što ratujete - rekao je Vučić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Vučić je, na pitanje da prokomentariše objavu Vuka Jeremića na tviteru da je jedina promena u odnosu na pređašnje stanje to što će Srbija početi da priznaje dokumenta takozvanog “Kosova”, što do sada nije bio slučaj, kazao da ne može da komentariše čoveka, koji je zadao takve glavobolje svojoj zemlji još 2010. (obraćanje Međunarodnom sudu pravde), i o neradima 2008..

- Neću da koristim argumente koji svi znaju u Srbiji. Nama je potrebno da budemo ujedinjeni da branimo što je nemoguće braniti, što su oni potpisali. Verujem da je ovo (dogvor) odlična stvar za nas. Nikada nisam ništa krio od naroda. Kada smo potpisali Briselski sporazum nisam se sakrio u mišiju rupu, već sam išao u narod da objasnim stvari - istakao je on. 

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike