Kurti nastavlja sa provokacijama: Nadam se da do oktobra nećemo videti vozila sa nevažećim tablicama na Kosovu

28.08.2022

08:33

0

Govoreći o tenzijama od pre mesec dana na severu Kosova u vezi sa primenom reciprociteta, Kurti je istakao da je "ubeđen da ništa nije bilo protivzakonito“

Kurti nastavlja sa provokacijama: Nadam se da do oktobra nećemo videti vozila sa nevažećim tablicama na Kosovu
Aljbin Kurti - Copyright Youtube KTV printscreen

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti istakao je da je zadovoljan postignutim dogovorom o slobodi kretanja građana, dodajući da se nada da do oktobra na Kosovu neće biti vozila sa nevažećim tablicama, prenosi Gazeta ekspres.

"Dali smo srpskim građanima dva meseca da preregistruju vozila na Republiku Kosovo. Nadam se da do oktobra nećemo videti vozila sa nevažećim tablicama na Kosovu. Tako nešto nije protiv Srba, već se radi na poštovanju zakona i reciprociteta", istakao je Kurti za BBC.

On je zahvalio stranim diplomatama i građanima Kosova.

„Razgovori u Briselu nisu bili laki, ali rezultati su zadovoljavajući jer sada imamo reciprocitet Kosova i Srbije, u smislu slobodnog kretanja, za građane obe zemlje. Zahvaljujem Borelju, Lajčaku i Eskobaru na njihovom trudu u Prištini i Beogradu, a ujedno zahvaljujem građanima Kosova na podršci“, rekao je Kurti.

Govoreći o tenzijama od pre mesec dana na severu Kosova u vezi sa primenom reciprociteta, kada je Vlada Kosova odlučila da na američki zahtev odloži sprovođenje odluka do 1. septembra, Kurti je istakao da je "ubeđen da ništa nije bilo protivzakonito“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike