Oglasio se Visoki predstavnik EU: Beograd i Priština postigli dogovor o dokumentima

27.08.2022

16:11

0

Autor: 24sedam

„Ovo je evropsko rešenje. Čestitamo obojici lidera na ovoj odluci i njihovom rukovodstvu“

Oglasio se Visoki predstavnik EU: Beograd i Priština postigli dogovor o dokumentima
dzozef borelj 0630079286 - Copyright Profimedia

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je na svom tviter nalogu da su Beograd i predstavnici privremenih institucija u Prištini postigli dogovor.

- U okviru dijaloga uz podršku EU, Srbija je pristala da ukine dokumente za ulazak/izlaz za one koji imaju kosovska lična dokumenta, a tzv. Kosovo se složilo da ih ne uvodi za one koji imaju srpske lične karte, objavio je na Tviteru Žozep Borelj, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost, navodeći da je postignut dogovor.

 

 

- Kosovski Srbi, kao i svi ostali građani, moći će slobodno da putuju između tzv. Kosova i Srbije koristeći svoje lične karte. EU je upravo dobila garancije od premijera Kurtija u tom cilju, naveo je zvaničnik EU.

- Ovo je evropsko rešenje. Čestitamo obojici lidera na ovoj odluci i njihovom rukovodstvu“, dodao je Borelj.

Podsećamo, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar razgovarali su u Beogradu sa predsednikom Vučićem, u koji su došli iz Prištine, gde su razgovarali sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, u nastojanjima da se dođe do dogovora između Beograda i Prištine, u susret 1. septembru, za kada je Priština odložila odluku o preregistraciji tablica i ličnim kartama. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike