Vučićeva poruka Kforu: Zašto pomažete Albancima da ugnjetavaju srpsku manjinu

24.08.2022

17:53

0

Autor: 24sedam

"Mi drugačije tumačimo ulogu Kfora"

Vučićeva poruka Kforu: Zašto pomažete Albancima da ugnjetavaju srpsku manjinu
Aleksandar Vučić SNS glavni odbor (12) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će, posle razgovora sa predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i predstavnikom SAD Gabrijelom Eskobarom, poslati pismo Kforu na Kosovu i Metohiji.

- Vaš cilj je da zaštitite srpsko stanovništvo, zašto ne štitite ljude koji su manjina, zašto pomažete Albancima da ugnjetavaju tu manjinu, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će pismo Kforu poslati verovatno zajedno sa predsednikom Vlade i predsednikom Skupštine Srbije, a možda će to učiniti i sam.

- Mi drugačije tumačimo ulogu Kfora, rekao je Vučić povodom najave NATO misije da neće dozvoliti postavljanje barikada.

- Oni mogu formalno da se pozove na slobodu kretanja, ali nju nisu omele barikade, već oni koji hoće da zaustave saobraćaj na administrativnoj liniji, rekao je Vučić.

Protiv koga se borite ako uklanjate barikade između dva srpska mesta, a Srbima to ne smeta, upitao je predsednik Srbije.

- Vaš cilj je da zaštitite srpsko stanovništvo, zašto ne štitite ljude koji su manjina, zašto pomažete Albancima da ugnjetavaju tu manjinu, zašto vežbate sa Albancima razbijanje demonstracija i bacanje šok bombi. Da li je to vaš posao, rekao je Vučić govoreći o Kforu i NATO.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike