Šta se krije iza protesta poljoprivrednika: Dvadesetak traktora blokira Novi Sad, predvode ih oni koji su rasprodali svoja gazdinstva

13.08.2022

13:38

0

Autor: 24sedam

Opozicija baš u vremenu političke i ekonomske krize u Evropi i svetu, pokušava da destabilizuje našu zemlju iznutra

Šta se krije iza protesta poljoprivrednika: Dvadesetak traktora blokira Novi Sad, predvode ih oni koji su rasprodali svoja gazdinstva
novi sad - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović/24sedam

Kako im podrška u narodu opada, opozicija se sve češće odlučuje za očajničke poteze poput blokiranja puteva i maltretiranja građana. Posle demoliranja Novog Sada krajem jula, opozicija se sada odlučila da pokuša da destabilizuje našu državu i Srpsku Atinu preko navodnih protesta poljoprivrednika u ovom gradu.

Naravno, kao i svi prethodni, i ovaj protest je još jedno maltretiranje građana od strane grupice opozicionara. Naime, dok je juče na protestu u Srbobranu bilo samo 11, danas Novi Sad ne blokira stotine nezadovoljnih poljoprivrednika nego, ni manje ni više, nego samo dvadesetak traktora.

Nezadovoljni građani, zatečeni nastalom situacijom, koja nije bila najavljena, postali su još jednom taoci politike koju već dugo vremena vode opozicione stranke na čelu sa Jeremićem i Đilasom. 

“Proteste poljoprivrednika” predvode ljudi bez gazdinstva

Svima je jasno da cilj ovih protesta nije borba za poljoprivredu, niti za vredne domaćine koji svojim trudom i radom žive od najplodnije zemlje u Evropi, već želja da se dođe na vlast po svaku cenu. Tome u prilog govori upravo i to da većina onih koji učestvuju u protestima i nema nikakve veze sa poljoprivredom.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Među njima je i poverenik Narodne stranke u Srbobranu Đorđe Grujić, koji se lažno predstavlja kao poljoprivrednik.

Kada su novinari 24sedam pozvali Grujića i pitali zašto je sada aktivan i na ovim protestima, on je rekao da se bavi poljoprivredom i da su sva njegova primanja od obrađivanja zemlje. Međutim, kada smo razgovarali sa poljoprivrednicima iz njegovog sela oni su to demantovali.

- Nema on veze sa poljoprivredom, niti obrađuje zemlju. Pa koju zemlju bi i mogao da obrađuje kada je sve rasprodao!? On je prodao i dedovinu i traktore i poljoprivredne mašine koje je imao. Posle je pokušao da započne neki posao sa kamionima, ali i to je brzo propalo... Na ovim protestima on učestvuje politički, a ne kao poljoprivrednik. Grujić samo gleda kako da izvuče neku korist od države - rekao je jedan od njegovih komšija.

Međutim, to što samo gleda kako da se okoristi o državu, ne znači da ovaj poverenik stranke Vuka Jeremića, pokazuje barem malo poštovanja prema našoj zemlji. Kako drugačije objasniti cepanje zastave Republike Srbije na protestima u Novom Sadu koje je predvodio upravo on!?

Grujić, pak, nije jedini primer da opozicija koristi svaki protest kako bi prikupila neki jeftin politički poen. Naime, na protestima poljoprivrednika učestvuje i Zoran Janković, poznatiji kao Đemba, takođe istaknuti član Opštinskog odbora Narodne stranke u Srbobranu.

Janković inače uživa da pravi selfije na blokirnim putevima, tragajući za lajkovima, što je slučaj i sada, u pokušaju da se još jače dodvori svojim stranačkim istomišljenicima koji ne mogu da prihvate činjenicu da ih je narod na izborima kaznio za sve ono što su radili dok su imali priliku da budu deo vladajuće većine.

Sledbenici Bore Solunca demolirali Novi Sad

Podsetimo, protest dvadesetak traktora nije jedini pokušaj destabilizacije Srbije pod maskom borbe za neke komunalne probleme. Pre samo dvadesetak dana, pod izgovorom neslaganja sa Gradskim urbanističkim planom Novog Sada, predvodio je nekadašnji gradonačelnik tog grada za vreme čijeg mandata je gradski budžet devastiran - Borislav Novaković, poznatiji kao Bora Solunac.

24sedam/Goran Sivački
 

U nemogućnosti da okupe ljude u Novom Sadu, opozicionari su na protest doveli svoje istomišljenike iz Beograda, koji su u Srpsku Atinu došli “Sokolom”, vozom koji su već mesecima napadali kao “beskorisan projekat”. I pored dovoženja Beograđana, na protestu je na kraju bilo tek par desetina opozicionara, ali mala brojnost ih nije sprečila da demoliraju centar Novog Sada.

Par desetina opozicionara divljalo je na ulicama Novog Sada nekoliko sati, napadajući prolaznike i  uništavajući grad. Posle par napada na građane koji su se zatekli na njihovom putu, besna rulja opozicionara je otišla do prostorija Srpske napredne stranke na kojima su fasadu zasuli bojom, a izloge polupali. S obzirom da je ekstremiste predvodio Bora Solunac čiji se sin “proslavio” upravo zahvaljujući razbijanju izloga u Novom Sadu, ne treba da čudi i da su sledbanici njegovog oca uradili upravo to.

Kada su završili sa lupanjem i uništavanjem prostorija SNS, opozicionari su se okomili i na zastave Republike Srbije, koje su kidali i cepali. Među kolovođama je bio upravo poverenik Narodne stranke u Srbobranu Đorđe Grujić, koji je sada povezan i sa “protestima poljoprivrednika” u tom mestu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike