Gradonačelnik Miloš Vučević o protestima u Novom Sadu: Užasnut sam grupicom ne samo zgubidana već lažnih ekologa

28.07.2022

20:50

0

Autor: 24sedam

Ekstremstičke grupe na čelu sa bivšim gradonačelnikom Novog Sada Borislavom Novakovićem – Borom Soluncem, koji je za vreme svog mandata opljačkao gradski budžet, okupile su se večeras na ulicama Srpske Atine

Gradonačelnik Miloš Vučević o protestima u Novom Sadu: Užasnut sam grupicom ne samo zgubidana već lažnih ekologa
Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oglasio se povodom prosteta koji su u Novom Sadu i istakao da su lažni ekolozi još jednom pokazali svoje pravo lice.

- Užasnut sam primitivizmom i iživljavanjem grupice ne samo zgubidana, već lažova i nasilnika koji su navodne mirne proteste u Novom Sadu pretvorili u huliganski pohod tokom kojeg skidaju zastave naše države Srbije, polivaju farbom prostorije Srpske napredne stranke, i pokušavaju da ih demoliraju. Lažni ekolozi su još jednom pokazali svoje pravo lice, i potvrdili da smo sve vreme bili u pravu dok smo upoziravali da oni nemaju nikakve veze sa ekologijom, i da im je Generalni urbanistički plan samo paravan za izazivanje nereda. Nažalost, i večeras se Novi Sad našao na maršruti putujućeg cirkusa koji ruši po Srbiji. Zašto im smeta zastava Srbije? Zašto Tepić, Lutovac, Novaković i ostali mirno gledaju kako najvažnije državno obeležje skrnave njihove udarne pesnice? Zašto udaraju na svoju državu u danu kada je predsednik najavio da će komemirativni skup povodom godišnjice zločinačke operacije “Oluja” biti baš u Novom Sadu? Da li im zbog toga smeta Novi Sad? Da li danas ćute dok se skrnavi zastava Srbije kao što su ranije ćutali i pravili se da “Oluja” nije postojala, izvinjavali se ..? Nasilje i divljaštvo koje smo i večeras videli u Novom Sadu mora hitno da se sankcioniše. Imam više razloga da sumnjam u to da je bilo jasnog upliva ne samo kriminalnog, već i inostranog faktora. Ovo je nasilan, nezakonit skup. Očekujem hitnu reakciju nadležnih državnih organa - izjavio je prvi čovek Novog Sada.

24sedam

Da podsetimo, ekstremstičke grupe na čelu sa bivšim gradonačelnikom Novog Sada Borislavom Novakovićem – Borom Soluncem, koji je za vreme svog mandata opljačkao gradski budžet, okupile su se večeras na ulicama Srpske Atine.

Skup je počeo nešto pre 19 sati, a blokirani su bili Bulevar oslobođenja i Ulica Pap Pavla.

24sedam

Sa razglasa se pušta muzika, a počelo je pesmom "Vreme je za Novi Sad".

Na samom početku protesta je došlo do incidenta, kada je jedan vozač pokušao da prođe kroz blokiranu saobraćajnicu.

Skupu prisustvuju opozicioni političari - Zoran Lutovac, Biljana Stojković, Radomir Lazović, Dobrica Veselinović, Nebojša Zelenović, Marinika Tepić, Bora Novaković, ali i veliki broj aktivista iz drugih gradova.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti